Sărăcia în Kachere

Saracia in Malawi
Sărăcia în Malawi

Cu siguranță cu toții știți deja că Malawi este o țară săracă, însă probabil mulți dintre dumneavoastră nu vă puteți imagina exact cât de săraci mulți oameni sunt.

În satul Kachere, unde noi construim biserica și orfelinatul, casele în care oamenii locuiesc noi în România poate nu le-am folosi nici pe post de adăpost pentru animale, iar lucrul spune mult despre cât de săraci oamenii sunt aici.

O asemenea casă, în apropierea bisericii noastre, o aveți în poza de mai jos, și cred că orice comentarii din partea mea sunt inutile:

Saracia in Malawi, Africa
Femeia care locuiește aici este văduvă și stă singură. Când soțul a murit, familia lui a luat totul, lăsând-o pe stradă, iar unii binevoitori au făcut ce au putut și, mână de la mână, i-au construit ceea ce vedeți în poza de mai sus. Ușa este prea mică pentru ca un om de statură normală să intre drept, ”geamurile” sunt simple găuri făcute în cărămidă, acoperișul este făcut din câteva brațe de paie, iar pilonii de susținere sunt defapt doar două bucăți de bambus. Toată ”casa” are are probabil 2m x 1,5 m și, deși pare greu de crezut, înăuntru sunt două camere. Podeaua este pămânul. 
Tot ceea ce este înăuntru ar putea fi foarte ușor luat de un singur om: o rogojină pe care femeia doarme, câteva oale în care își face mâncarea, 2 farfurii, 2 căni, un săpun și câteva haine. Atât!
Pot să spun că vizite ca și acestea îmi fac bine sufletului meu, și mă învață să fiu mulțumitor cu ceea ce am. Fiind departe de România, departe de internet rapid, departe de alte lucruri pe care mi le-aș dori, tind de multe ori să fiu nemulțumit, însă Dumnezeu îmi arată că sunt foarte binecuvântat deja. 

Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să continue să lucreze în inima mea și în inima familiei mele, astfel încât să putem și noi ca și Pavel odinioară să zicem din toată inima și în orice împrejurare: ”M-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc” (Filipeni 4:11).

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Sărăcia în Kachere

Bookmark the permalink.

Comments are closed.