Cluburile de copii

Stanley in Old Naisi
Stanley în Old Naisi

Lucrarea cu copiii este una dintre cele mai importante părți ale misiunii noastre aici în Malawi. Atunci când am venit prima dată, în 2009, am preluat de la misionarii care au fost aici înaintea nostră 3 cluburi de copiii din 2 sate plus un club de aici de la casa de misiune, 4 în total.

În decursul timpului s-au făcut câteva schimbări, astfel încât am deschis alte 3 cluburi noi în 3 sate diferite, și avem în plan deschiderea unui club în satul Kachere, unde avem biserică. Pentru că am considerat că nu este corect ca aceleași urechi să audă Evanghelia de 100 de ori în timp ce alții nu o aud nici măcar o dată, am decis să închidem 1 club în satul unde erau două deschise. Din pricina plecării lui Sangwani, s-a închis și clubul de la el de acasă.

Astfel, astăzi avem 5 cluburi care funcționează în fiecare săptămână:

Ntyia I, în fiecare Joi
Mtambo, în fiecare Joi
Ntyia II, în fiecare Joi.
Casa de misiune, în fiecare Vineri
Old Naisi, în fiecare Sâmbătă

Mergand la club
Mergand catre un club

La fiecare din cele 5 cluburi avem cel puțin câte o persoană care este responsabilă, tineri care sunt dedicați Domnului și lucrării noastre de aici din Malawi.

Cluburile de copii sunt cluburi Vestea Bună, unde scopul principal este predarea lecțiilor biblice și aducerea acestor copii la Mântuitorul. Programul cu copiii ține maxim 1 oră, și include: cântări pentru copii, jocuri libere, jocuri organizate, o lecție biblică și un verset de memorat. Copiilor li se cere să fie atenți în timpul lecției, și să învețe versetele biblice, iar pentru a ne asigura că acest lucru se întâmplă, pentru cei cuminți și atenți avem mici cadouri sub forma unor biscuiți, bomboane, caiete și pixuri pt școală, etc. Cei prezenți în mod regulat sunt și ei răsplătiți, pentru a fi astfel încurajați.

Ca și în fiecare alt aspect al lucrării, și aici avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră, pentru putere, înțelepciune, claritate în mesaj și inimi deschise ca să îL primească pe Isus.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Cluburile de copii

Bookmark the permalink.

Comments are closed.