Rugați-vă pentru Mohamed, 2

În articolul anterior vă spuneam că urmează să mă întâlnesc cu Mohamed și că am nevoie de rugăciunile dumneavoastră pentru că vreau să îl prezint pe Isus acestui musulman.

Acum vă spun că întâlnirea a avut loc și am avut oportunitatea să discut cu el câteva lucruri importante, și aceasta în ciuda faptului că cel rău a încercat să distrugă totul. Am fost uimit să aflu că Mohamed nu se declară un musulman devotat, că în urmă cu 12 ani a încercat să găsească adevărul cercetând creștinismul și hinduismul, și că încă este deschis ca Dumnezeu să îi arate adevărul. Acest ultim lucru mi-a adus multă bucurie, și asta pentru că Dumnezeu Însuși a spus:

Ieremia 29:13 – Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.
În Noul Testament, Domnul Isus declară:

Matei 7:7 – căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
În urmă cu ceva vreme Dumnezeu m-a învățat că El poate fi găsit doar de cei care îL caută, și că restul lucrurilor (certuri, dezbateri, etc) nu prea își au folosul. Chiar dacă musulmanii sunt cei mai greu oameni de aduși la Cristos, totuși un musulman care caută pe Dumnezeu are mai multe șanse să Îl găsească decât oricine altcineva.

Bineînțeles că Mohamed a avut întrebările și nelămuririle lui, specifice musulmanilor de altfel, legate de trinitate, de Isus și de Biblie. Am încercat să fiu pregătit, și doresc să vă spun modul în care l-am provocat pe Mohamed să studieze atât credința musulmană (credibilitatea ei), cât și credința creștină (veridicitatea ei).

La un moment dat, în discuție, Mohamed mi-a spus că Biblia, așa cum este ea astăzi, este coruptă și schimbată de oameni și, prin urmare, nu mai poate fi acceptată. La această acuzație i-am pus o întrebare simplă și clară: ”Când a fost coruptă Biblia, înainte sau după ce Coranul a fost scris?” Întrebarea, deși simplă, este foarte des folosită în discuțiile cu musulmanii, pentru că îi provoacă pe aceștia să gândească pentru ei, și nu doar să accepte ceea ce au auzit. Profetul Mohamed (nu prietenul meu :)) a auzit cuvintele din Coran între anii 609 – 632 după Cristos, iar cartea a fost scrisă mult mai târziu. Oricum, este clar că credința islamică nu a existat în forma ei actuală decât după mai bine de 500 (jumătate de mileniu) după Cristos, iar aceste date sunt recunoscute de musulmani și ne aduc nouă un avantaj mare.

La întrebarea mea, există doar două răspunsuri, Biblia a fost modificată înainte de apariția Coranului, sau după apariția acestuia. Dacă cineva spune că Biblia a fost modificată înainte, atunci se ridică o altă întrebare: ”De ce în Coranul stă scris că Dumnezeu a dat atât Coranul, cât și Torah, Psalmii și Evangheliile?” Mai mult, musulmanilor li se spune în Coran să dea atenție acestor 4 scrieri, lucru care nu ar fi fost posibil dacă Biblia ar fi fost coruptă atunci când Coranul a fost scris.

De cele mai multe ori, însă, răspunsul dat de musulmani este al doilea, adică că Biblia a fost modificată de un grup mic (Papa inclus !!!) mult mai târziu, prietenul meu chiar mi-a zis că prin anii 1700. Acest răspuns este cel mai ușor pentru ei, însă ridică câteva probleme mult mai mari și mai greu de înghițit. Răspunsul meu către Mohamed a fost: ”Bun, dacă Biblia a fost modificată în anii 1700, cum a putut cineva (un grup sau Papa) să modifice TOATE Bibliile din toate țările, din toate limbile, mii și milioane de Biblii?” ”De ce ar modifica creștinii Biblia pe care ei acum o urmează?” ”Ce sarcină imensă ar fi pe acel grup ca să caute toate Bibliile din lume și să le modifice pe fiecare?” 🙂 . La acest răspuns, Mohamed mi-a spus simplu că într-adevăr ar fi imposibil și mi-a promis că va cerceta mai mult, pentru că acum își dă seama că este imposibil ca Biblia să fi fost coruptă de cineva atât înainte dar și după apariția Coranului.

În câteva minute, toată ”teoria lui” cu privire la coruperea Bibliei a fost destrămată, pentru că într-adevăr nu avea nici măcar o umbră de bază solidă.

Coranul le spune să accepte și Evangheliile, însă astăzi musulmanii s-au împăcat cu ideea că Biblia este modificată și astfel nu mai trebuie citită, iar această idee nu a venit de la nimeni altcineva decât de la Diavolul, tatăl minciunii, care dorește să îi țină pe oameni în întuneric. Pentru a nu crea probleme cu versetul coranic care spune că scrierile lui Dumnezeu vor fi întotdeauna protejate, diavolul le-a vândut încă o minciună, și anume că toate Bibliile sunt corupte cu excepția a două copi pe care Papa le ține ascunse în Vatican. Vă rog să observați aici atenția diavolului la detalii.

În fine, am avut timp să îi prezint lui Mohamed mărturia mea personală, lucrarea minunată pe care Domnul Isus a făcut-o în viața mea, i-am dat un Nou Testament în engleză și Evanghelia după Ioan în engleză și arabă și i-am spus că mă voi ruga pentru el în fiecare zi.

Mohamed, la rândul lui, mi-a spus că este gata să se lase învățat de Dumnezeu și mi-a promis că va citi ceea ce i-am dat. Tot ce mai rămâne de făcut este probabil cea mai importantă parte a acestei lucrări: rugăciune, post și iar rugăciune.

Vă îndemnă și vă rugăm să fiți parte cu noi și să vă rugați zilnic pentru Mohamed ca, așa cum citește din Noul Testament, Dumnezeul Adevărat să i se descopere.

Pentru noi, creștinii, este foarte important ca să spunem și altora despre comoara pe care am găsit-o în Domnul Isus. Ca să parafrazez un citat, ”măsura importanței lui Isus în viața ta va determina măsura în care îL vei propovădui altora”.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Rugați-vă pentru Mohamed, 2

Bookmark the permalink.

Comments are closed.