Rugați-vă pentru Muhammad

”Allah”

Deși aproximativ 80% din Malawieni se consideră creștini (tot așa de ”creștini” precum cei peste 90% din România), mai sunt aproximativ 20% care sunt musulmani, mare majoritate fiind malawieni (98% fiind musulmani doar cu numele) și câțiva arabi, sau indieni cum li se spune pe aici.

Aceștia provin din țări precum India sau Pakistan, iar părinții sau bunicii lor, au emigrat în Malawi în urmă cu mulți ani în căutarea afacerilor sau a banilor.

De când am venit în Malawi, în 2009, am început să mă împrietenesc cât de cât cu câțiva musulmani, și spun ”cât de cât” pentru că religia lor nu le îngăduie să fie prieteni cu ”infidelii”, adică creștinii sau evreii. (Surah 5:51)

Totuși, din pricina cunoștințelor mele medii în calculatoare, de-a lungul timpului am reușit să leg anumite relații destul de strânse cu unii musulmani pentru că, ei aveau nevoie de ajutorul meu și nu aveau încredere în nimeni altcineva. Eu, la rândul meu, de fiecare dată m-am asigurat că diferitele lucrări pe care le fac sunt făcute bine, de calitate și lucrul acesta i-a impresionat pe foarte mulți dintre ei. Prin instalări de Windows sau de programe, am reușit să ”zidesc” niște poduri de legătură între mine, un creștin, și ei, musulmani.

Rugați-vă pentru Muhammad
Simbolul Islamului

Unul dintre acești prieteni ai mei este Muhammad (a se pronunța ”Mohamed”), un musulman care locuiește la aproximativ 65 km de orașul Zomba, într-un oraș numit Limbe. De fiecare dată când el are probleme cu calculatorul,  Muhammad preferă să parcurgă cei 130 km dus-întors ca să vină la mine, decât să își lase calculatorul în grija altor tehnicieni din orașul lui, care e posibil să fie chiar mai buni decât mine. De-a lungul timpului, i-am câștigat încrederea prin tot ceea ce am făcut, iar astăzi, după-masă, Domnul mi-a pus pe inimă să îi prezint pe Domnul Isus, ceea ce El a făcut pentru mine.

Musulmanii sunt cei mai împotrivitori la Evanghelie, și orice lucrare cu ei necesită multă rugăciune, post, răbdare și iar rugăciune. A”lovi cu Biblia în cap” este ușor, însă lucrul acesta va asigura un singur rezultat: o mai mare împotrivire în viitor. După mai bine de 3 ani de zile în care Muhammad (sper) L-a văzut pe Isus în viața și în lucrarea mea, acum a venit timpul ca eu să ÎL prezint pe Domnul Isus folosind atât Biblia, cât și Quran-ul care conține câteva lucruri interesante cu privire la Domnul Isus.

Rugați-vă pentru Muhammad

El va veni astăzi la mine, pentru că are nevoie să îi instalez 7 (!!!) programe pe calculator, iar eu voi folosi timpul acesta pentru a-i vorbi despre Domnul Isus, despre credința mea în El, despre faptul că doar în El este Mântuire, după care doresc să îl provoc să citească Noul Testament. Deși sună a plan prea măreț, veți fi surprinși să aflați că în Quran musulmanilor li se poruncește să ia aminte la scrierile Bibliei, deși în moschee astăzi li se spune diferit.

Am aici câteva Noi Testamente în limba engleză, și Evanghelia după Ioan în engleză și arabă, și eu sper ca el să accepte.

Așadar, rugați-vă pentru mine, rugați-vă pentru timpul petrecut cu el, pentru călăuzire din partea Domnului și pentru ca ochii lui Muhammad să fie deschiși de Dumnezeul adevărat.

Rugați-vă pentru Muhammad

Citiți mai multe despre: Mohamed, Islam, Islamul din perspectiva creștină.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Rugați-vă pentru Muhammad

Bookmark the permalink.

Comments are closed.