Cadou de la Mai Bauleni!!!

Cadou de la Mai Bauleni!!!

Cine a spus că oamenii săraci nu pot da cadouri? În Malawi, mai ales în Kachere unde sărăcia este mare, mai (sora) Bauleni mi-a dat astăzi un cadou pe care nu l-aș fi așteptat niciodată, un cadou pe cât de ”ciudat”, pe atât de plin de semnificație.

Astăzi, fiind Joi, am fost iar în sat pentru a ține Studiul Biblic pe care l-am început acolo de câteva săptămâni deja. Când am terminat, sora Bauleni m-a rugat să o însoțesc la casa ei (despre care puteți citi mai multe aici) pentru că are ceva să îmi dea.

Houses in Malawi
Casa sorei Bauleni

Data trecută când a avut un cadou pentru familia noastră, acesta a fost o plasă bună de fructe mango, pe care le-am acceptat cu bucurie și recunoștință. Nu mică mi-a fost mirarea astăzi, când sora Bauleni mi-a dat … două bucăți de lemn!!!

Inițial nu am știut ce să cred și cum să reacționez. Nu știam dacă glumește, sau dacă vrea să îmi spună altceva și eu nu o înțeleg. După câteva lămuriri, lucrurile s-au clarificat: sora a avut pe inimă să îmi mulțumească cumva pentru lucrarea pe care o facem în Kachere și, pentru că nu a avut altceva ce să îmi dea, mi-a oferit ceva din singurul lucru de valoare pe care îl avea: lemnul pentru foc.

Cadou de la Mai Bauleni!!!
cadoul meu!!!

Cadoul este nemaiîntâlnit, e adevărat, însă intenția contează cel mai mult. Mai mult, din sărăcia ei lucie a vrut să îmi facă un bine, și mintea m-a dus la văduva săracă din Marcu 12:41-44 care, tot așa, din puținul ei, a dat din toată inima. Domnul Isus, dând-o ca și exemplu, le-a spus ucenicilor că această văduvă a dat mai mult decât bogații care au pus mai mulți bani în visteria templului. Domnul Isus nu S-a uitat la numărul de monede sau bancnote, ci la inimă.

Deși eu voi ține aceste două bucăți de lemn doar ca și amintire, sora Bauleni știu că și-a adunat comoară în ceruri, pentru că ea a dat din toată inima Domnului. Sora știe că doar prin harul Domnului noi suntem în Malawi și lucrăm în acest sat. Toată gloria e a Domnului!!!

La final, mă bucur să văd cum Dumnezeu lucrează în inimile acestor oameni, cum îi crește, cum îi maturizează, și cum Duhul Sfânt îi învață calea pe care ei să umble. Rugați-vă pentru Biserica din Kachere!

Isus şedea jos în faţa vistieriei Templului, şi Se uita cum arunca norodul bani în vistierie. Mulţi, cari erau bogaţi, aruncau mult. 

A venit şi o văduvă săracă, şi a aruncat doi bănuţi, cari fac un gologan.

Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi, şi le -a zis: ,,Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decît toţi cei ce au aruncat în vistierie;

căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce -i mai rămăsese ca să trăiască.“

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Cadou de la Mai Bauleni!!!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.