În vizită la Aubrey și Stivelya

În vizită la Aubrey și Stivelya

Aubrey și Stivelya sunt frate și soră orfani de care am început să avem grijă încă de la începutul lucrării cu copiii orfani din Kachere. Am fost la ei acasă în vizită, și am rămas uimit de starea în care ei cresc și trăiesc.

Casa lor este către marginea satului, destul de departe de alți vecini sau de locul unde noi avem clădirile. Am fost uimit să văd o multitudine de copii care până acum nu văzuseră niciodată un om alb. Țin minte că la începutul lucrării noastre în acesta sat, frații mi-au spus că sunt primul om alb pe care mulți copii l-au văzut vreodată. Nu mică mi-a fost mirarea pe atunci să văd copii fugind și urlând la vederea mea, iar Stanley mi-a explicat că atunci când ei sunt neascultători de părinți, li se spune ca “să fie cuminți ori vine omul alb și îi ia”. Acum, când am ajuns la casa unde Aubrey și Stivelya locuiesc, am întâmpinat iarăși copii mici care urlau ca din gură de șarpe la vederea mea 🙂

În vizită la Aubrey și Stivelya

Aubrey (10 ani) și Stivelya (6 ani) stau împreună cu mama lor. Ei nu au același tată, numele lor complet fiind Aubrey BWANALI și Stivelya KACHINGWE. Ambii bărbați s-au lăsat de responsabilitatea creșterii unui copil, și au plecat în drumul lor, lăsând în urmă suferință și greutăți. Mama lor ne spunea că de multe ori merg la culcare flămânzi pentru că pur și simplu nu au nimic de mâncat. Din poze se poate vedea clar condiția casei unde stau, hainele pe care copiii aceștia le poartă și se poate deduce traiul lor. Aubrey și Stivelya, la fel ca și restul copiilor de care avem grijă, nu au mai mers la școală de ceva vreme, și asta din cauza banilor.

În vizită la Aubrey și Stivelya
Casa are acoperiș de paie, iar ferestrele nu au geamuri, ci pungi de plastic

În vizită la Aubrey și Stivelya

Între timp, și cu ajutorul dedicării fraților și a surorilor, am reușit să îi trimitem pe 17 copii la școală și să le plătim toate taxele școlare. Aubrey și Stivelya acum merg la școală din nou!

Stivelya a fost adoptată pe 8 august 2012, iar Aubrey pe data de 5 decembrie.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

În vizită la Aubrey și Stivelya

Bookmark the permalink.

Comments are closed.