Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Scopul nostru pentru aceste tabere de copii este propovăduirea Cuvântului, așa cum suntem îndemnați în Marea Trimitere. Mai mult, Prov. 22:6 ne poruncește ca să îi învățăm pe copii Calea pe care trebuie să o urmeze, și când vor îmbătrâni, nu se vor abate de la ea.

Deși partea materială este și ea importantă, totuși latura spirituală a lucrurilor este cea mai importantă iar în cazul acestor copii, noi vrem să fim siguri că fiecare dintre ei aud Evanghelia și înțeleg câteva lucruri importante: 1. că sunt păcătoși și fără Dumnezeu nu au nici o șansă să meargă în cer, 2. că Dumnezeu a pregătit Calea – pe Domnul Isus Cristos și 3. că orice om are oportunitatea să fie mântuit dacă mărturisește cu gura pe Isus ca Domn și dacă crede în inima lui că Dumnezeu a înviat pe Isus din morți (Rom. 10:9).

Evanghelia, sau Vestea Bună, este mesajul morții, îngropării și a învierii lui Isus. Mântuirea se capătă prin credință, iar credința vine în urma auzirii Cuvântului (Rom. 10:17). Pentru a auzi Cuvântul, copiii aceștia au nevoie de propovăduitor. Rom. 10-14-17

Cum vor chema pe Acela în care n-au crezut?
Cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit?
Cum vor auzi despre El, fără propovăduitor?
Cum vor propovădui, dacă nu sunt trimeși?

Aceste întrebări răscolesc inima mea de fiecare dată când citesc acest pasaj. Îmi dau seama de legătura stransă în lucrare, dintre necreștin, misionar și biserică. Daca biserica nu își asumă rolul lăsat de Dumnezeu în Evanghelizarea lumii, atunci nu sunt misionari care să propovăduiască Cuvântul în zone precum Africa, India sau China. Dacă nu sunt propovăduitori, atunci oamenii nu au cum să audă Cuvântul. Dacă nu îl aud, nu au cum să creadă în El, și dacă nu cred în El nu îL vor putea chema în inimile lor pentru a fi mântuiți.

Cred din toată inima că bisericile locale poartă toată vina dacă oamenii din lumea aceasta nu aud Cuvântul.

Pe această cale, doresc să mulțumesc bisericii noastre din Baia Mare, Biserica Baptistă Sfânta Treime, pentru rolul asumat în lucrarea din Malawi. Le mulțumesc pentru că le-a păsat destul de mult de nevoile spirituale ale acestor copii și adulți, încât să le trimită propovăduitor. Le mulțumesc pentru că ne-au trimis cu binecuvântarea lor, pentru a aduce Vestea Bună aici, în Africa Centrală.

Mă rog ca Domnul să lucreze în continuare atât în tinerii bisericii noastre, cât și în inimile liderilor, ca toți să simțim din plin povara sufletelor pierdute ale acestei lumi, povară purtată în inima lui Dumnezeu. Mă rog ca biserica noastră să postească, să se roage, și să caute Fața Domnului până când El va mai ridica alți tineri sau familii cu o dorință pentru lucrarea de misiune. Apoi, mă rog ca biserica noastra să continue să aibă lucrarea de misiune în centrul activității lor, pentru că cum altfel va ajunge Evanghelia până la marginile pământului așa cum Isus ne-a poruncit?

Îmi cer iertare pentru pozele de calitate inferioară. Ele au fost făcute de unul dintre lideri, pentru că am vrut să fiu și eu în poze. E clar că acest tânăr nu a știut cum să folosească aparatul foto. Totuși, vă asigur că Evanghelia a fost propovăduită clar și simplu pentru ca fiecare copil să o poată înțelege.

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului
Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Tema generală a taberei este, normal, Nașterea lui Isus – Mântuitorul.

Astăzi am vorbit despre om, despre faptul că pruncului i-a fost dat Numele Isus, pentru că El avea să mântuiască poporul de păcate. M-am concentrat asupra nevoii omenirii de a avea un Mântuitor, asupra faptului că noi suntem păcătoși și fără nici o șansă, de la noi, de a merge în cer datorită nelegiuirii noastre. Am adus în discuție Rom. 3:23 (căci toți au păcătuit) și Rom. 6:23 (plata păcatului este moartea, moartea a doua).

Mâine voi aduce în discuție natura lui Dumnezeu, Sfințenia și Lumina în care El trăiește și faptul că nimic murdar nu va intra în Împărăția Lui, nici măcar oamenii cu un singur păcat.

Urmează apoi, în ultima zi, să discut despre planul lui Dumnezeu dinainte de întemeierea lumii, pentru mântuire și Mântuitor. Voi vorbi despre Calea (Isus) de a ajunge în cer, și despre cum putem fi mântuiți. Tot în ultima zi voi face o chemare, pentru toți cei care doresc să își predea inimile în Mâna lui Dumnezeu!

Pentru acest lucru avem mare nevoie de rugăciuni.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Prima zi de tabără, Predicarea Cuvântului

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Noi va sustinem in rugaciune. Dumnezeu sa va foloseasca din plin!

Comments are closed