Malawi fără banane în 2014?

Malawi fără banane în 2014?

Malawi s-ar putea să rămână fără banane până în anul 2014, și acest lucru conform unui studiu făcut de o echipă de cercetători de aici din Malawi.

Mai bine de 60% din bananierii din Malawi sunt infectați de virusul BBTV (Banana Bunchy Top Virus). Acest virus afectează abilitatea plantei de a crește iar, odată infectată, planta moare în mai puțin de 1 an, timp în care nu mai produce fructe deloc.

Virusul este transportat de către o afidă, denumită Pentalonia Nigronervosa. Afidele sunt un fel de purici de plante, foarte dăunătoare.

Malawi fără banane în 2014?

Prima plante infectate în Malawi au fost semnalate în anul 1994, iar în 1997 virusul a fost confirmat oficial. Totuși, Ministerul Agriculturii de atunci a ținut secretă toată informația, pentru că ministrului i-a fost frică de reacția fostului președinte al țării. În felul acesta, infecția nu a fost anunțată niciodată și nu s-au luat măsuri pentru oprirea ei. Raportul spune că virusul se răspândește cu aproximativ 20 km pe an, iar acum în anul 2013 s-a ajuns ca peste 60% din bananieri să fie distruși. Restul de 40% sunt deja infectați, urmând ca în mai puțin de 1 an, și ei să moară.

Virusul BBTV nu are nici un leac, și singura soluție este dezrădăcinarea tuturor bananierilor din zona afectată, și replantarea folosind plante sănătoase.

Malawi fără banane în 2014?

De ceva vreme am realizat și noi că bananele sunt mai scumpe, și acest lucru deoarece ele sunt mai greu de găsit. Ar fi foarte ciudat ca să nu avem banane în Africa, și Malawi să fie nevoită să importe banane din alte țări. Ceea ce s-a întâmplat este foarte dureros, și ar trebui să fie o lecție de viitor pentru toți cei puși în scaune de conducere; din pricina unui singur om, toată țara ar putea rămâne fără banane și economia țării este și va fi afectată cu siguranță.

Rugați-vă pentru acest lucru, deoarece Malawi este deja una dintre cele mai sărace țări ale lumii.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Malawi fără banane în 2014?

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa aiba mila de Malawi!

Comments are closed