Sezonul ploios

Suntem în plin sezon ploios aici în Malawi, în fiecare zi plouă chiar de mai multe ori pe zi. Aceste ploi sunt importante și benefice bunului mers al naturii, iar oamenii care tocmai și-au plantat porumbul, mâncarea lor de bază, depind de aceste ploi pentru a putea cultiva ceva.

Și viața noastră este afectată într-un fel sau altul de aceste ploi torențiale și regulate. Internetul merge foarte sacadat, se întrerupe foarte des și merge încet. Cu curentul electric nu prea avem probleme, însă multe alte zone din oraș sunt foarte afectate. La primele ploi am avut căderi de tensiune frecvente, însă acum lucrurile au revenit la normal.

Duminica viitoare suntem programați să mergem în satul Muheriwa, la biserica de acolo, însă nu știu dacă vom reuși pentru că drumul este aproape impracticabil într-o anumită zonă; acest drum trece prin albia unui râu care în restul anului este foarte mic sau chiar sec. În aceste câteva luni, însă, apa cu siguranță este mare și nu putem să trecem decât cu o mașină de teren. Acum câteva duminici trebuia să mergem, însă chiar păstorul ne-a sunat sâmbătă seara și ne-a spus că deși ne așteaptă cu mare bucurie, nu crede că vom putea ajunge la ei.

Cluburile de copii sunt și ele puțin afectate, în sensul în care se întâmplă ca să trebuiască să amânăm clubul într-o anumită zi din pricina ploii.

Copiii orfani din Kachere nu au un loc unde să stea de ploaie, decât în biserică. Vreau din toată inima ca în acest an să le construiesc câteva camere pe pământul pe care l-am cumpărat pentru acest scop. Astfel, ei se vor putea juca înăuntru, într-o sală special amenajată pentru acest scop.

Aveți așadar câteva motive de rugăciune, și fie ca Domnul să poarte de grijă așa după cum este voia Lui. Mai jos aveți un scurt filmuleț cu ploaia, și așa cum se vede ea de pe balconul casei de misiune unde stăm.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Sezonul ploios

Bookmark the permalink.

Comments are closed.