4/6 Khulupirirani Menyakanayi

4/6 Khulupirirani Menyakanayi

În continuarea articolelor referitor la noii copii orfani, astăzi vi-l prezint pe Khulupirirani Menyakanayi, un băiat de 10 ani, însă cu o viață destul de tristă, așa cum vă voi prezenta mai jos.

Pentru început, numele lui este unul destul de lung și cu o însemnătate foarte interesantă. Cuvântul ”khulupirirani” înseamnă ”crede” sau ”să crezi”. Numele lui de familie, ”Menyakanayi”, înseamnă ”te bat de 4 ori”. Nu știu cine a avut o astfel de inspirație în alegerea acestor nume, însă este clar că băiatul are un nume ciudat.

Trecând de la nume, la viața lui, vă spun că Khulupirirani este orfan de ambii părinți, aceștia au murit în  urmă cu mulți ani. După moartea părinților, băiatul a stat cu bunicii din partea unuia dintre părinți, însă și aceștia au murit în urmă cu puțin timp, iar acum Khulupirirani stă împreună cu frații lui. În Kachere ei nu au pe nimeni, nici o rudă de familie. Ei nu au nici o idee unde locuiesc nici ceilalți bunici.

Acești frați trăiesc o viață grea și complicată. Fratele lui mai mare nu are un serviciu stabil, însă muncește cu ziua când într-un loc, când într-altul.

4/6 Khulupirirani Menyakanayi

Ca să fiu sincer, mă bucur enorm că împreună cu dumneavoastră putem să ajutăm familii ca și aceasta. Ei sunt într-adevăr orfanii de care Domnul ne vorbește în Cuvânt atunci când ne spune: ”Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume. Iacov 1:27”

Îmi place mult cartea Evrei și modul în care vorbește despre creștinismul autentic. Pentru a trăi o viață după voia Lui, în care creștinismul nostru să fie manifestat și arătat întregii lumi, mai întâi trebuie să avem o credință autentică. (Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce- L caută. Evrei 11:6). Credința reală, adevărată, vie este cea care leagă convingerea cu fapta, altfel ea este o credință moartă.

4/6 Khulupirirani Menyakanayi

Mai departe, această credință este demonstrată prin modul în care noi ne relaționăm la cei care sunt în nevoi și  cu privire la lume.

Dumnezeu Însuși se declară Tatăl orfanilor și a văduvelor (Psalmul 68:5), iar Cuvântul spune că închinarea (religiunea) adevărată este să cercetăm (să avem grijă, să le împlinim nevoile) pe văduve și pe orfani.

Isaia 1:17: ”Învăţaţi- vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, 
faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!

Bineînțeles, grija pentru cei în nevoie vine dintr-o atitudine de compasiune, de dragoste. Această dragoste este dragostea adevărată, așa cum tot Cuvântul ne-o descrie, o dragoste agape, care se dăruiește, care nu este egoistă și care pune pe semenul nostru pe locul 1.

Noi, ca fiecare om de altfel, nu putem să avem nimic bun în noi, care să fi venit de la noi. Dragostea agape este de la Dumnezeu, pentru că El este această dragoste. Atunci când ne dedicăm în totalitate Lui și cauzei Sale pe acest pământ, El va lucra în noi toate cele necesare (”Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Filipeni 2:13)

La final, rugați-vă pentru Khulupirirani, pentru frații săi și pentru lucrarea pe care o facem în Kachere! Dacă Dumnezeu vă pune pe inimă, orice suport financiar (regulat, sub forma unei sponsorizări, sau dar de bunăvoie) va fi bine primit și direcționat către nevoile acestor copii.

Fiecare dintre noi suntem datori!

Pentru a citi cu privire la ceilalți copii recent adoptați:

Stella Matewere: 1/6 Stella Matewere
Atupele Andison: 2/6 Atupele Andison
Yamikani Nkhwanda: 3/6 Yamikani Nkhwanda

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

4/6 Khulupirirani Menyakanayi

Bookmark the permalink.

Comments are closed.