Porumb pentru orfani

Porumb pentru orfani

Cu ajutorul unor prieteni dragi și frați de-ai noștrii, am reușit să cumpărăm 50 de saci de porumb, pe care îi vom înmagazina aici la casa misiunii, și mai apoi îi vom folosi pentru mâncarea copiilor orfani atunci când prețurile vor crește.

Aici în Malawi, toate lucrurile se învârt în jurul roadelor pe care oamenii le cresc în grădină; lunile Martie și Aprilie sunt lunile de seceriș, lunile de belșug în care oamenii se bucură de rodul muncii lor de peste an. Către sfârșitul anului/începutul anului viitor, înainte de următorul seceriș, este perioada de foamete, în care mulți au rămas deja fără porumb și duc lipsă de mâncare sau alte lucruri foarte necesare, precum săpunul.

În luna secerișului și poate cea imediat următoare, de cele mai multe ori porumbul se poate cumpăra la cel mai mic preț, deoarece toată lumea are și nu mai este cerere mare pe piață. Pe de altă parte, în lunile decembrie – februarie, prețul porumbului este cel mai mare, deoarece multă lume suferă și foarte puțini sunt aceea care mai au. Cererea este mare în această perioadă.

Porumb pentru orfani

Porumb pentru orfani
Și copiii au vrut să ne ajute

Porumb pentru orfani

Totuși, pe tot parcursul anului, prețul porumbului se află într-o creștere înceată dar continuă, iar noi am considerat că în anul acesta ar fi bine să ne aprovizionăm din timp.

Până acum am reușit să aducem acasă abia 10 saci, așa cum vedeți și în pozele de mai jos, iar duminică când vom merge în Kachere vom mai aduce 10. Sperăm ca până la sfârșitul lunii Mai să putem să îi avem pe toți 50 aici acasă, după care urmează perioada de tratament chimic împotriva insectelor.

Mulțumim pe această cale Domnului și fraților noștri care au făcut posibilă această acțiune care va fi spre beneficiul lucrării cu copiii orfani din Kachere. Domnul să fie slăvit pentru că El este bun!

Porumb pentru orfani

Porumb pentru orfani

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Porumb pentru orfani

Bookmark the permalink.

Comments are closed.