Un scurt moment de bucurie

Un scurt moment de bucurie

În fiecare săptămână Lita mă trimite la piață cu o listă de cumpărături care cuprinde legumele și fructele esențiale familiei noastre. Săptămâna aceasta, însă, la sfârșitul cumpărăturilor, am fost întâmpinat de 3 copii ai străzii de aici din Zomba. Ei au venit la mașină și m-au rugat să le dau ceva și lor pentru că le este foame.

Majoritatea populației aici în Malawi supraviețuiește cu sub 1 dolar pe zi, adică mai puțin de 3 lei. Dacă ar fi să privim lucrurile din alt punct de vedere, aceasta înseamnă mai puțin de 100 lei pe lună. Sunt foarte mulți care au un salar de doar 70 lei pe lună, și sunt singurii care aduc bani într-o familie de 4-5 persoane.

Într-un asemenea context, mulți recurg la cerșit, iar alții își forțează copiii să facă același lucru în loc să îi trimită la școală. Mai sunt alții care pur și simplu își alungă copiii de acasă pe motiv că nu îi pot hrăni.

Un scurt moment de bucurie

Orașul nostru, Zomba, are foarte mulți copii ai străzii, care își petrec fiecare zi a vieții lor cerșind bani sau mâncare. Aceștia dorm pe stradă, în case de scări sau la ușile magazinelor.

Cei 3 băieți despre care vă scriu astăzi au primit de la noi câțiva biscuiți, și zâmbetele lor spun totul.

 Nevoile materile sunt multe aici în Malawi, însă nevoile spirituale sunt prioritare. Ce folos ar fi să hrănim 25 de copii, iar la sfârșitul vieții lor ei să meargă în iad? Totuși, Isus ne-a spus că pe săraci îi vom avea întotdeauna printre noi, și atunci când putem să facem cuiva un bine, e bine să îl facem.

Oportunitățile de misiune sunt și ele multe aici în Malawi, și poată că Dumnezeu va ridica pe cineva care să vină și să lucreze printre acești copii ai străzii, copii care poate nu mai au pe nimeni care să îi iubească.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Un scurt moment de bucurie

Bookmark the permalink.

Comments are closed.