Eu nu mă împotmolesc niciodată

Eu nu mă împotmolesc niciodată

Începutul anului 2013 ne-a adus un dar frumos din partea Domnului, o binecuvântare pentru care, ca și familie, ne-am rugat de aproape 4 ani. Prin intermediul unor frați pe care i-am văzut o singură dată în viața mea în anul 2003, când am fost în Școala de Misiune de la Sighet, Dumnezeu S-a îngrijit de una din cele mai importante nevoi ale momentului: o mașină de teren!

Noi aveam în acel moment o mașină mică, de oraș, pe care însă nu o puteam folosi eficient în lucrarea pe care noi o avem în sate, în locuri unde se ajunge foarte greu. Drumurile din Malawi sunt stricate în general, însă în sate este mult mai rău.

Vă spuneam într-un articol recent că familia păstorului din Kachere a fost binecuvântată din plin anul aceasta, iar ei au realizat că totul are de aface cu lucrarea în care sunt implicați și cu credincioșia Domnului. El a spus că va purta de grijă tuturor nevoilor noastre, atât timp cât noi căutăm mai întâi să avem grijă de lucrurile spirituale, de lucrarea Lui și, bineînțeles, de relația noastră cu El.

Ei bine, ieri am auzit că și fratele Chumba, unul dintre liderii bisericii, a fost binecuvântat de Dumnezeu într-un mod minunat. Până acum el era un șef de sat, însă de ieri a fost promovat la rangul de ”group-chief”, adică șef peste mai multe sate.

Am plecat astăzi dis-de-dimineață către casa fratelui Chumba, însă am avut parte de câteva peripeții atunci când am ajuns la un pod peste care nu aveam cum să trecem. Podul era foarte distrus de la ultima dată când am fost, iar mașinile și căruțele trebuiau ori să înconjoare câteva ore, pe un alt drum, ori să treacă prin noroiul din vale. Având o mașină 4×4, m-am decis să trec prin noroi, însă acest lucru s-a dovedit a nu fi prea ușor.

Eu nu mă împotmolesc niciodată
Noi nu am fost singurii care au avut probleme…

Eu nu mă împotmolesc niciodată

Eu nu mă împotmolesc niciodată
Eu nu mă împotmolesc niciodată

În ciuda unor scurte momente de șovăială, mașina a reușit să treacă, și dăm slavă Domnului că am reușit să ne încheiem călătoria cu bine.

Deși nu am avut nici măcar 1 leu pentru această mașină, iată că Dumnezeu S-a folosit în special de o familie de creștini din Luxemburg, oameni pe care i-am văzut o singură dată și cu care nu cred că am schimbat măcar două cuvinte. Pe atunci eu eram student, iar ei au fost invitați la Școala de Misiune pentru a le istorisi studenților din viața lor de misiune, deoarece ei pentru mulți ani au fost misionari în China.

Dumnezeu Se folosește de oamenii Lui pentru a binecuvânta lucrarea noastră de aici. Știu că pentru multă lume, o mașină de teren este un moft, însă aici în Malawi este o necesitate, iar dacă cineva ar veni și ar vedea pe unde trebuie să mergem, atunci sunt sigur că ar înțelege cum stau lucrurile.

Detalii mașină:

Marca: Nissan
Model: Hardbody 4×4 (model construit doar pentru Africa și Australia)
An fabricație: 2003
Carburant: motorină
Motor: QD32 de 3.2 L
Uși: 4 + cabină în spate
Consum: 10 L / 100km

Eu nu mă împotmolesc niciodată

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Eu nu mă împotmolesc niciodată

Bookmark the permalink.

Comments are closed.