Vrăjitoarele și vrăjitoria

Vrăjitoarele și vrăjitoria

La sfârșitul lunii februarie scriam un articol pe care l-am intitulat: ”Este vrăjitoria adevărată?”, iar acolo vă spuneam despre un om de aici din Malawi care se luptă împotriva lui Dumnezeu și vrea să convingă lumea și poporul că nu există vrăjitoare și nu există vrăjitorie.

Pentru a demonstra că nu crede în vrăjitorie, el a promis că va da 2.000 euro oricărui vrăjitor sau vrăjitoare care reușește să îl blesteme într-un fel sau altul. De atunci, cel puțin un bărbat a promis că îl va convinge pe acest om că vrăjitoria este adevărată, însă din câte am înțeles nu s-a întâmplat nimic pentru că cei doi nu s-au mai întâlnit niciodată.

Bineînțeles, cel rău nu va lupta împotriva sa însuși, iar un om care spune că Dumnezeu este un mit este un om care îl are pe cel rău ca și domn. Într-un articol din ziarul de astăzi am aflat și cine este în spatele puterii financiare a acestui om, și anume guvernul Norvegiei, care i-a dat acestuia nu mai puțin de 600.000 dolari.

Banii sunt destinați eradicării vrăjitoriei și a violenței care apare din această cauză. Vrăjitoria este ilegală în Malawi, iar nu o dată am auzit de vrăjitoare fiind omorâte în sate, fără să li se dea dreptul să fie aduse în fața justiței. Malawienilor le este foarte frică de vrăjitoare și de blestemele pe care acestea le pot trimite. Din păcate, foarte mulți creștini trăiesc cu aceeași frică, fără să își dea seama că Dumnezeu este infinit mai puternic și El este în stare să ne protejeze împotriva atacurilor celui rău.

Vrăjitoria este cât se poate de adevărată, iar vrăjitoarele și vrăjitorii sunt oameni care lucrează cu diavolul. Această practică veche de când lumea și condamnată aspru de Dumnezeu, este găsită nu doar în țările africane, ci și în societatea modernă a țărilor mai dezvoltate. Vrăjitorie există și în Europa, și în România, și în America și probabil în fiecare țară. Ziarele și posturile de știri nu vor scrie/vorbi niciodată despre aceste lucruri, însă chiar și în zilele noastre se practică sacrificii umane și de copiii nou-născuți. Mame gravide sunt prinse și legate, copilul le este scos forțat din burtă și sacrificat pe altar, totul în numele diavolului. Există părinți care și-au inițiat copilul de doar 5 ani în tainele vrăjitoriei, forțându-l să sacrifice un bebelaș. Aceste sunt doar câteva exemple de vrăjitorie în țările noastre dezvoltate.

Dumnezeu nu vrea să fim ignoranți cu privire la acest lucru. Puterile celui rău sunt mari, însă sunt limitate. Există oameni, uneori poate chiar vecini cu noi, care s-au dedicat celui rău și și-au vândut sufletul lui. Dacă citiți mărturiile unor cântăreți renumiți, veți descoperi cu stupoare că la un moment dat în viața lor, cel rău le-a făcut o ofertă greu de refuzat: sufletul lor contra faimei și a renumelui.

Odată ajunși sus pe podiumul faimei, mulți dintre cei care și-au vândut sufletul satanei vor merge mai departe, și vor aduce sacrificii celui rău, mai întâi animale, și mai apoi chiar oameni.

Am întâlnit oameni ai lui Dumnezeu care au primit oferte similare din partea celui rău. Familia noastră a fost atacată de multe ori de cel rău, și suntem siguri că acest lucru din pricina lucrării pe care vrem să o facem pentru Domnul. Atunci când un creștin ascultă de Domnul, viața și lucrarea lui vor fi împotriva scopului celui rău, iar el va face tot posibilul să îl sperie sau să îl distrugă pe creștin.

Din păcate, mulți dintre creștinii de astăzi au devenit orbi față de puterile celui rău. Mulți nu cred că diavolul lucrează în moduri așa de extreme, și îl limitează la o simplă umbră neagră care ne șoptește din când în când să mințim sau să gândim lucruri necurate. Cu tristețe am observat că sunt alți ”creștini” care nici nu au avut vreodată probleme cu cel rău, iar acest lucru trebuie să fie foarte îngrijorător. Cel rău nu va lupta împotriva celor care merg în același sens cu el. Diavolului nu îi pasă dacă cineva merge la biserică, sau citește câte un capitol din Biblie din când în când, ATÂT TIMP CÂT aceea persoană nu este într-adevăr a Domnului. Cel rău este tatăl minciunii și un expert în înșelătorii, așa că un ”creștin” înșelat este pe placul său și îl va lăsa în pace toată viața.

Bineînțeles, viața și lucrarea noastră, a creștinilor autentici, este axată pe Dumnezeu și pe glorificarea Numelui Său, însă nu trebuie sub nici o formă să uităm că avem un inamic puternic. Noi trebuie să ducem Vestea Bună tuturor oamenilor, în special celor prinși în lațurile celui rău. Deși împotriva noastră sunt mulți, inclusiv o mare armată a lumii nevăzute, Cel care este în noi este infinit mai mare și mai puternic, și fără acordul Său, nimic nu se poate întâmpla.

Prea iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sînt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi prooroci mincinoşi. Duhul lui Dumnezeu să- L cunoaşteţi după aceasta: 
Orice duh, care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu; şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Isus, nu este dela Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i- aţi biruit, pentrucă 
Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume
1 Ioan 4:1-4

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Vrăjitoarele și vrăjitoria

Bookmark the permalink.

Comments are closed.