Închisoarea de maximă securitate, Zomba

Închisoarea de maximă securitate, Zomba

În urmă cu câteva zile am fost vizitat de un bun prieten de-al meu, angajat al Departamentului de Închisori din Malawi. Împreună cu el am început lucrarea din închisoare în 2009, iar acum el a fost transferat, însă prietenia noastră a rămas la fel de puternică.

Printre altele, el mi-a adus un DVD cu o ceremonie care a avut loc în închisoare cu ceva vreme în urmă. Mi-a dat permisiunea să copiez și să folosesc acest DVD, iar eu am folosit această oportunitate pentru a face o scurtă prezentare a închisorii, precum și a modului în care cultura Malawiană influențează viața din închisoare.

Malawienii sunt un popor pașnic, iar acest lucru se poate vedea foarte clar în prezentarea de mai jos. În toate filmele sau chiar și în realitate, deținuții nu sunt deloc prietenoși față de paznici, pe care îi privesc cu dispreț, însă aici lucrurile sunt altfel. Deși închiși pentru tot felul de fapte rele (crime, violuri, tâlhării etc), iată că acești deținuți se pot bucura împreună cu paznicii și ofițerii, ba încă chiar dansa cu ei.

Bineînțeles, oricine poate spune că acești oameni nu sunt chiar atât de pașnici dacă sunt închiși pentru crime sau violuri, însă adevărul este că aceste fapte rele sunt făcute în întuneric, acolo unde probabil ei au crezut că nu îi vede nimeni. Când vine vorba de distracție, însă, criminalul poate dansa cu ofițerul!

Prezentarea de mai jos este alcătuită din diferite clipuri video și poze. Clipurile video au fost filmate de către cei care au organizat ceremonia de absolvire. Nici pozele nu sunt făcute de mine, deoarece încă nu am primit aprobarea pentru a face acest lucru.

La final, vă spun că Speranță pentru Viitor nu a avut nici o legătură cu ceremonia sau activitatea din aceea zi și din acel loc. Prezentarea este pusă aici doar cu scopul de a vă bucura, privind bucuria lor, și de a vă arăta cultura Malawiană exprimată prin muzică și dans, și influența acesteia chiar și într-o închisoare de maximă securitate unde, vorba aceea, securitatea ar trebui să fie prioritatea numărul 1.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Închisoarea de maximă securitate, Zomba

Bookmark the permalink.

Comments are closed.