Noutăți: Esnati

Noutăți: Esnati

La sfârșitul lunii trecute, imediat după tabără, v-am prezentat-o din nou pe Esnati, o fetiță de doar 9 ani de zile care suferă de o malformație la glezna piciorului stâng. Atunci vă spuneam că intenționez să o duc la spital, astfel încât doctorii să îi poată pune piciorul la punct, iar acum vă voi spune câteva detalii interesante cu privire la cauze și tratament.

Conform doctorilor care au examinat-o pe Esnati, malformația ei se trage de la o malarie puternică care a afectat-o când ea era foarte mică. Malaria are mai multe stadii, iar cea mai gravă este atunci când ajunge la creier. Esnati a suferit când a fost nou-născută de o astfel de malarie, care i-a afectat într-un fel sau altul creierul, ceea ce a dus la o paralizie temporară a corpului. De-a lungul anilor, nervii s-au regenerat și ea și-a recăpătat puterea, însă piciorul a rămas afectat până în ziua de azi. Părinții sau cine a fost cu ea atunci, nu au dus-o la spital, ci au tratat-o acasă, probabil de aceea această problemă nu a putut fi rezolvată.

Noutăți: Esnati
Noutăți: Esnati
Noutăți: Esnati

Dacă aceasta este părerea doctorilor, vreau să vă spun că din câte eu am auzit din sat, Esnati a rămas paralizată în urma decesului părinților, însă este foarte posibli ca oamenii să nu țină bine minte cum au decurs evenimentele. Eu tind să cred că doctorii au dreptate, mai ales că mi-au spus că s-au întâlnit cu cazuri din acestea de foarte multe ori.

Trecutul e trecut, acum urmează tratamentul. Așa după cum puteți vedea și în poză, doctorii au început deja să lucreze la piciorul lui Esanti. Prima etapă a fost câteva raze și o forțare a gleznei la locul ei normal. Totul a fost pus strâng în ghips, iar în mai puțin de 2 săptămâni o voi duce pe Esnati înapoi pentru încă o evaluare. Dacă totul va decurge bine, atunci nu va mai fi nevoie de operație, însă în caz contrar va trebui să mergem până la capăt pentru a termina ceea ce am început.

Continuați să vă rugați pentru Esnati!

Noutăți: Esnati

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Noutăți: Esnati

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa te binecuvante ,Esnati !

Comments are closed