Dragostea protejează…

Dragostea protejează...

Citind devoționalul din această zi, am dat peste un pasaj care mi-a plăcut enorm de mult. El face referirire la versetul din Geneza 3:21: “Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele, şi i-a îmbrăcat cu ele

Această propoziție simplă ne sugerează trei (3) lucruri importante:

1.  Dumnezeu a sacrificat un animal. Pentru prima dată în istoria pământului, țărâna a fost pătată cu sânge. Sânge nevinovat. Animalul respectiv nu a comis nici un păcat, nici o greșeală și nu a meritat să moară. Adam și Eva au meritat să fie omorâți, dar ei au trăit…

2.  Dumnezeu le-a făcut haine. Creatorul Universului este acum un croitor.

3.  Dumnezeu i-a îmbrăcat. Dumnezeu urma să îi dea afară din grădina Eden, însă nu a fost mulțumit cu frunzele de smochin pe care cei doi le-au folosit drept îmbrăcăminte. Biblia este clară când ne spune că El nu doar a făcut hainele de piele, ci chiar i-a și îmbrăcat cu ele. Nu le-a aruncat la picioarele lor, supărat, ci El Însuși i-a îmbrăcat. Îmi aduc aminte cum o îmbrăcam eu pe Jessica când era mai mică, tot așa Dumnezeu i-a îmbrăcat pe cei doi, din dragoste.

Dragostea adevărată poartă de grijă și protejează, iar Dumnezeu este însăși dragostea. Dumnezeu poartă de grijă chiar atunci când nu merităm, sau în ciuda faptului că nu merităm.

Fiind aici în Malawi, misiunea noastră este să ducem Vestea Bună a acestei Dragoste supreme oamenilor care nu știu sau nu au auzit. Lumea trăiește în frică că, dacă există un Dumnezeu, Acesta îi urăște din pricina păcatului lor, însă nu Acesta este Dumnezeul Biblic. El ne iubește necondiționat și ne vrea să fim în totalitate a Lui!

Ai realizat tu cât de mult te iubește Dumnezeu?
Care trebuie să fie răspunsul nostru?

Care este datoria noastră, în contexul în care atât de mulți oameni nu înțeleg sau nu cunosc această Dragoste?

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Dragostea protejează...

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Fiti binecuvantati !

Comments are closed