Profeți sau ghicitori în stele?

Profeți sau ghicitori în stele?

Scriu acest articol nu din plăcere, ci din nevoie. S-a ajuns în ziua de astăzi ca, în numele creștinismului, unii să se creadă mai importanți decât alții și mai aproape de Dumnezeu. În numele creștinismului, un grup de oameni au ajuns să facă bani cu grămezile, totul de pe urma ignoranței și a lipsei de cunoștință a celor care îi urmează.

Pentru ei, creștinismul este o afacere, o modalitate de a te îmbogăți. Aceștia nu au dreptul să se numească creștini, urmași ai lui Cristos, ci sunt apostați, eretici.

Așa-zișii apostoli sau profeți au împânzit toată lumea, iar Malawi nu este scutită. Pe 20 Mai 2014, în Malawi vor avea loc alegerile parlamentare, alegeri care vor influența viitorul acestei țări.

Într-un articol recent din ziarul local am citit, cu tristețe, cum 3 profeți mincinoși au făcut 3 profeții diferite cu privire la cel/cea care va câștiga alegerile. Din păcate, articolul ne dă de înțeles că cei 3 șarlatani ar fi creștini, și în acest fel este definit creștinismul în foarte multe locuri. Creștinismul a ajuns de râsul lumii, iar în acest context biserica nu are cum să câștige sufletele pentru Cristos.

Profetul Austin Liabunya a profețit că Peter Mutharika, lider DPP, va câștiga alegerile.

Profetul Bentry Canaan Chiko Chawinga, pe de altă parte, susține că “dumnezeu i-a arătat” că Joyce Banda, actualul președinte și lider PP, va câștiga alegerile.

Profetul și apostolul Stephano Phiri, lider al misiunii “Isus vine în curând”, susține sus și tare că Dumnezeu i-a vorbit și i-a spus că un creștin va câștiga, iar profeția sa este legată de fostul lider penticostal, acum candidat prezidențial, Lazarus Chakwera, lider MCP.

În acest articol, iată că un alt “profet” a primit o revelație din partea (unui) duh, pe care el îl numește greștit Duhul Sfânt, conform căruia cel care va câștiga alegerile va fi un alt candidat, din partea partitului politic UDF:

Profetul și apostolul Francis Ananda Chipukunya a profețit încă de anul trecut că Atupele Muluzi, lider UDF, va câștiga alegerile, însă doar dacă acesta își alege un partener (viitor Vice-Președinte) cuvenit, după voia lui Dumnezeu.

Cel puțin acest profet și-a lăsat o portiță de scăpare; în cazul în care profeția lui nu se va adeveri, el va putea spune că partenerul ales de candidatul UDF nu a fost unul după voia lui Dumnezeu.

Ca și o paranteză, probabil cu toții am auzit profeți sau tele-evangheliști declarând că ne putem îmbogăți sau putem fi vindecați dacă avem … credință. În felul acesta, ei se pot scuza oricând, pe baza lipsei noastre de credință.

În cursa pentru alegerile din Mai sunt doar 4 politicieni, iar cei 4 așa-ziși profeți au reușit să se contrazică unul pe celălalt, deși fiecare susține că Însuși Dumnezeu i-a vorbit fiecăruia în parte. Întrebarea logică este, pentru că Dumnezeul Adevărat nu vrea să ne aruncăm logica la gunoi, cum poate Dumnezeu să dea 4 revelații diferite cu privire la același eveniment? Oare își bate Dumnezeu joc de profeții Lui sau poate diavolul își bate joc de toți creștinii?

Profeți sau ghicitori în stele?

Profeți sau ghicitori în stele?

În vechime, adevărații prooroci sau profeți erau îndrumați de Dumnezeu și își începeau mesajul întotdeauna cu expresia: “Așa vorbește Domnul…”. La timpul devoțional din această dimineață, citeam povestirea din Exod 5, despre Moise, Faraon și poporul evreu care urma să fie eliberat din robia egipteană. Atunci când Moise s-a înfățișat înaintea lui Faraon, el a început în același fel: “Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel“,

Expresii precum “Așa vorbește Domnul“, “Dumnezeu a zis” etc apar de peste 4000 de ori în Biblie, și asta deoarece, într-adevăr, Dumnezeu a vorbit. Șarlatanii din ziua de astăzi nu mai au curajul să spună “Așa vorbește Domnul”, pentru că nici ei nu sunt siguri de nimic, iar Duhul lui Dumnezeu lipsește din ființa lor.

Precum cei 4 de mai sus sunt foarte mulți în întreaga lume. Profețiile lor nu sunt altceva decât ceea ce ghicitoarele din ziare promit. La un moment dat, unul dintre ei tot va avea dreptate, însă acest lucru nu va valida niciodată lucrarea lor. Dacă eu aș profeți că mâine plouă, am 50% șanse să am dreptate. Dacă voi spune acest lucru timp de o săptămână, la un moment dat și într-o bună zi, tot se va adeveri “profeția” mea. Într-un articol anterior din același ziar local, unul dintre acești profeți a declarat că și-a schimbat profeția, de parcă Dumnezeu se răzgândește de pe o zi pe alta.

În acest moment sunt aprins de o mânie “sfântă”, deoarece Tatăl meu este batjocorit de oameni nelegiuiți, iar lucrarea lor îi duce la pierzare pe sute și mii de oameni pentru care Domnul Isus a murit pe cruce. Creștinismul este sub asediu, biserica este sub asediu, iar noi trebuie să stăm împotriva atacurilor celui rău care, de această dată, vin din interior. Dumnezeu ne cheamă să avem discernământ, să cercetăm duhurile și să stăm împotriva celor care aduc învățături false de natură să înșele și să robească inimile celor slabi.

Pentru articole mai profunde și mai detailate cu privire la cei care distrug biserica, vă rog să accesați pagina www.BisericaSubAsediu.info.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Profeți sau ghicitori în stele?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.