Școala de Misiune 2014 – Sighet, România

Școala de Misiune 2014 - Sighet, România

Dacă astăzi sunt lucrător și misionar în Africa, este pentru că Dumnezeu așa a ales să mă folosească și El a pus înaintea mea oameni și situații care să mă pregătească pentru viitor.

Una dintre aceste situații a fost Școala de Misiune din Sighetu Marmației. Cei mai mulți dintre dumneavoastră ați auzit probabil de Tabăra din Sighet, tabără începută în urmă cu multă vreme de fratele Tom Gentry. Fără să exagerez pot spune că această tabără a fost prima din România de acest fel, iar de-a lungul anilor multe alte tabere au preluat ideea.

Școala de Misiune din Sighet a jucat un rol extrem de important în viața mea și a soției mele. Tot fără să exagerez pot spune că nu aș fi aici astăzi dacă aș fi ales altfel în vara anului 2003. A fost o perioadă grea din viața mea, iar unii frați și surori din Baia Mare poate încă mai țin minte. Am fost pe punctul să fac o alegere greșită, alegere care sunt sigur că mi-ar fi fost distrus viața. Astăzi, probabil aș fi un tânăr distrus, chiar într-o închisoare. Doar Domnul a avut milă de mine.

În vara anului 2003, am fost în tabăra din Sighet, în cele două săptămâni de creștere spirituală. Viața mea nu a avut atunci nevoie de creștere, ci de o zguduire puternică. Nu eram eu marele (sau micul) pocăit care încerca să crească, ci eram un ratat în devenire. Am plecat la Sighet nu ca să învăț din Cuvânt, ci ca să scap de biserică, de părinți, de oamenii care defapt îmi voiau binele.

În acele două săptămâni Dumnezeu m-a liniștit și mi-a vorbit într-un mod în care nu am putut să nu răspund. Zguduirea de care am avut nevoie s-a întâmplat, și din băiatul care plănuia să fugă cu o fată în străinătate, am ajuns unul care s-a înscris la Școala Biblică. Wow! Nici astăzi nu îmi dau seama exact ce s-a întâmplat, însă știu fără nici o urmă de îndoială că Dumnezeu mi-a condus pașii.

Școala de Misiune din Sighet nu este mare sau foarte cunoscută, însă acolo am găsit ceva ce probabil nici o altă școală de teologie din țară nu are: foarte mult accent pe partea practică, și profesori cu picioarele pe pământ.

Școala de Misiune 2014 - Sighet, România

De la mersuri pe jos în satele din apropiere pentru a împărți tractate până la curățatul zăpezii, de la evanghelizare de la ușă la ușă și până la misiuni în toată țara, Școla din Sighet m-a pregătit pentru ceea ce viața urma să îmi aducă. Bineînțeles, nu a lipsit partea teoretică, cursuri extrem de folositoare chiar și după mai bine de 10 ani. Noul și Vechiul Testament, Evanghelizare personală, cursuri de bucătărie sau tâmplărie sunt doar câteva din aceste exemple.

În fiecare an, o generație absolvește și una nouă începe. Ca și în orice lucru bun și folositor în lucrarea lui Dumnezeu, nici aici nu se înghesuie lumea, în special tinerii creștini. În ziua de astăzi, prioritățile sunt altele și tinerii din biserici aleg Spania, Anglia, America sau poate o profesie sau o carieră. Aceste lucruri sunt bune și importante, însă nu la fel de importante precum împlinirea Marii Trimiteri, iar la Școala de Misiune din Sighet exact acest lucru este accentuat.

Și anul acesta se fac înscrieri la Școala de Misiune din Sighetu Marmației pentru diferite programe care durează între 1 și 3 ani. Programul adresat în special fetelor, Lucrarea cu Copii, durează 1 an. Educația Creștină, program simplu de pregătire pentru lucrare, durează doar 2 ani, iar programul de Misiune, special pregătit pentru cei care vor să facă misiune internă sau externă, durează 3 ani.

Condițiile de admitere sunt ușor de împlinit și sunt făcute astfel încât oricine cu o inimă pentru lucrare să poată să vină.

Foarte important, cursurile, cazarea și masa sunt gratuite prin harul lui Dumnezeu.

Dacă citiți acest blog și sunteți sau cunoașteți tineri creștini care își caută rostul în această lume, sfatul meu este să le spuneți desprea această Școală. Eu unul nu îmi pot imagina 3 ani mai bine investiți decât pregătindu-mă pentru o viață de lucrare.

Nimeni să nu- ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi:în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.
(1 Timotei 4:12)

“Când lucrezi pentru Dumnezeu, poate salariul nu-ţi va fi prea grozav, însă nimic nu se poate compara cu pensia”
AnonimUn verset care mi se aplică mie:

Mulţămesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m’a întărit, că m’a socotit vrednic de încredere, şi m’a pus în slujba Lui, măcarcă mai înainte eram un hulitor, un prigonitor şi batjocoritor.
(1 Timotei 1:12-13)

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!
Bookmark the permalink.

Comments are closed.