Bursă pentru Collins

Bursă pentru Collins

Cu puțină vreme în urmă am aflat povestea unui student Malawian care dorește mult să își termine educația, însă pentru care banii sunt o problemă majoră. Numele lui este Collins Anusa, născut într-un sat din Thondwe, localitate aflată la aproximativ 30 de minute de Zomba.

Starea financiară a familiei lui nu este una bună, iar părinții nu își permit să îi plătească studiile.

Collins a terminat liceul aici în Zomba, iar datorită notelor lui bune a fost selectat să meargă în capitală, în Lilongwe, pentru a își continua studiile la Facultatea de Agricultură Bunda.

Collins a aflat despre noi de la un prieten bun, iar împreună cu Stanley am hotărât să îl ajutăm pentru o perioadă inițială de 1 an. Collins este în anul 2 de facultate, și ne-a spus că de multe ori nu își permite un mic dejun sau câteva caiete.

Dacă vă aduceți aminte de povestea lui Stanley, și el a fost în aceeași situație precum Collins. Familia lui a fost foarte săracă, astfel încât până și uniforma școlară i-a fost împrumutată de un coleg. Stanley, la rândul lui, a cerut ajutorul în stânga și în dreapta, iar Facultatea și-a terminat-o în urma ajutorului oferit de Speranță pentru Viitor aici în Malawi.

Stanley are o anumită sensibilitate față de tinerii săraci însă cu potențial enorm pentru lucrarea lui Dumnezeu, deoarece el a fost în aceeași situație.

Bursă pentru Collins

Așadar, începând cu luna Aprilie 2014 și până în Aprilie 2015, Collins va primi câte 25.000 MWK ( $61 USD) în fiecare lună, bani pe care îi va putea folosi pentru a-și procura mic dejun (prânzul și cina sunt oferite de către școală), săpun, șampon, papuci, caiete, rechizite, etc.

Malawi este o țară plină de nevoi, și de cele mai multe ori aceste nevoi pot fi acoperite de fiecare dintre noi. Condiția? Să vrem să facem o schimbare în viața cuiva. 61 de dolari sunt echivalentul a aproape 200 de lei, însă acești bani aproape că pot garanta viitorul cuiva.

Facultatea de Agricultură din Lilongwe este una renumită aici în Malawi, țară care de altfel depinde de agricultură. Deși toți Malawienii sunt agricultori, defapt foarte puțini dintre ei știu ce să facă, iar foametea prin care 1-2 milioane de oameni trec în fiecare an este un exemplu perfect.

Cea mai mare nevoie din Malawi este Domnul Isus, Malawienii trăind într-un întuneric spiritual gros. Probabil că pe locul doi aș pune educația, doarece ignoranța îi ține pe majoritatea dintre ei la un nivel de unde nu știu cum să se ridice. Un copil al lui Dumnezeu cu o educație superioară poate face lucruri mari nu doar pentru țara și poporul său, dar și pentru Dumnezeu!!!

Rugați-vă pentru Collins. Dacă doriți să fiți parte în educația lui Collins, vă rog să luați legătura cu noi. Nu pot spune că avem acești 61 de dolari în fiecare lună, însă știu că Domnul vrea să fac acest lucru. Mai știu că El ne vrea să dăm și mai știu că El va purta de grijă.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.