Rugați-vă pentru protecție

Rugați-vă pentru protecție

Mai sunt aproape 2 luni de zile până la alegerile prezidențiale din Malawi iar, ca de fiecare dată, oamenii devin din ce în ce mai agitați.

Pe 20 Mai 2014 vor fi alegerile prezidențiale, însă de luna trecută au început campaniile electorale prin toată țara Malawi. Toată lumea promite marea cu sarea, și toți au planuri mai bune decât cei dinaintea lor. Oamenii sunt încurajați să aștepte ceva mai bun și să ceară explicații guvernului actual, însă de cele mai multe ori tonul este destul de îngrijorător.

În urmă cu câteva zile au fost câteva bătăi destul de serioase între susținătorii a două partide diferite, care a rezultat cu 2 morți și câțiva răniți. Printre cei morți se numără și un polițist.

Aseară, mașina unui alt suținător cu influență a fost incendiată, iar mai multe organizații non-profit deja au susținut conferințe de presă prin care au cerut oamenilor să oprească violența.

Rugați-vă pentru protecție

În mod normal, orașul unde noi stăm, Zomba, este destul de pașnic chiar și în mijlocul alegerilor sau a protestelor, însă lucrurile se pot schimba oricând.

Rugați-vă pentru protecția noastră, a familiei, pe toată durata alegerilor. Unii susțin că țara va “exploda” dacă X sau Y câștigă, însă noi știm că totul este în mâna lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru protecția clădirii copiilor din Kachere, acolo unde hoții au vrut să intre cu puțină vreme în urmă.

Deasemenea, vă rog de pe acum să vă rugați pentru protecția echipei care ne va vizita în luna Mai, la câteva zile după ce datele alegerilor vor fi făcute public. Atunci voi face un drum de 700 de km, și voi fi inclusiv în capitala țării, acolo unde spiritele sunt întotdeauna mai încinse. Atât cât ne stă în putință, noi ne simțim responsabili pentru vizitatorii noștrii.

Rugați-vă pentru noi!

Rugați-vă pentru Malawi!

Rugați-vă pentru protecție

Bookmark the permalink.

Comments are closed.