Devoțional. Cheia lucrării misionare (2)

Devoțional. Cheia lucrării misionare (2)
“El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi”

Cheia lucrării misionare este mesajul ispășirii lui Isus Cristos – jertfa Lui pentru noi care a satisfăcut complet mânia lui Dumnezeu. Dacă ne uităm la oricare alt aspect al lucrării lui Cristos, fie ea vindecare, salvare sau sfințire, observăm că nici una dintre ele nu este nelimitată. Dar – “Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!” – aceasta este nelimitată (Ioan 1:29). Mesajul misionarului este importanța nelimitată a ispășirii Domnului Isus Cristos pentru păcatele noastre, și misionarul este cineva care este cufundat în adevărul acestei revelații.

Adevărata cheie a mesajului misionarului este aspectul iertării din viața lui Cristos, nu bunătatea Lui, și nici măcar nu revelația cu privire la Tatăl. “… și să se propovăduiască tuturor neamurilor … pocăinţa şi iertarea păcatelor” (Luca 24.47). Marele mesaj de importanță nelimitată este că “El este jerfta de ispășire pentru păcatle noastre…“. Mesajul misionarului nu este naționalist, favorizând popoare sau indivizi; el este “pentru întreaga lume“. Când Duhul Sfânt vine în mine, El nu ia în considerare preferințele sau favoritismele mele; pur și simplu El mă aduce în unitate cu Domnul Isus.

Un misionar este cineva care este legat prin căsătorie de misiunea declarată și de scopul Domnului și Stăpânului său. El nu trebuie să propovăduiască punctul său de vedere, ci doar “Mielul lui Dumnezeu”.  Este mai ușor să aparții de un grup care declară simplu ceea ce Isus Cristos a făcut pentru mine, și este mai ușor să devin un om devotat vinecării divine, a unei sfințenii anume, sau a botezului cu Duhul Sfânt. Dar Pavel nu a spus “vai de mine, dacă nu vestesc ceea ce Cristos a făcut pentru mine”, ci “vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia“. Și aceasta este Evanghelia – “Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!”

Oswald Chambers, Ce am mai bun pentru cel Preaînalt
15-Oct-2014

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.