Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi

După 6 luni petrecute în România, duminică, 28 decembrie 2014, ne-am urcat din nou în avion pentru a ne întoarce acasă!

Călătoria noastră a început de sâmbătă la ora 09:00, când am plecat din Baia Mare spre Ploiești, acolo unde am petrecut ultima noastră noapte în România. După un somn odihnitor, duminică dis-de-dimineață ne-am pregătit pentru zborul de pe Otopeni. Dumnezeu ne-a dat har și totul a mers rapid și ușor. Ba mai mult, un lucrător din aeroport ne-a oferit un voucher personal care ne-a dat dreptul să trimitem, gratuit, un bagaj de mână la cală. În felul acesta, călătoria noastră a fost mult mai comfortabilă.

Zborul KLM de pe Otopeni a durat aproximativ 3 ore, iar la ora 17:00 am ajuns în Amsterdam, Olanda. Am dat slavă Domnului că totul a fost în regulă, mai ales că în ziua precedentă același zbor fusese anulat din pricina furtunilor de zăpadă din Amsterdam. Acolo am avut de așteptat 4 ore, după care, la ora 20:40 am luat avionul către Nairobi, Kenia.

Am ajuns pe pământ african în ziua următoare, luni dimineața. După un timp scurt de așteptare, de doar 2 ore, am luat următorul zbor către Malawi. Zborul acesta a durat aproape 3 ore însă a avut o scurtă escală în capitala țării, Lilongwe. Aici am rămas în avion 50 de minute, după care am continuat către Blantyre. Luni, ora 12:00, am pus piciorul pe pământ malawian, și ne-am bucurat să fim așteptați la aeroport de o familie scumpă de prieteni americani, care sunt și ei misionari aici. Aceștia ne-au dus până acasă.

Înapoi în Malawi
Zborul București – Amsterdam

Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi

Ieri am fost nevoiți să mergem la cumpărături deoarece nu aveam nimic în casă, iar astăzi ne odihnim în sfârșit după toată această călătorie.

Dăm slavă Tatălui ceresc pentru purtarea de grijă. Toate bagajele noastre au ajuns cu bine, nimic nu a lipsit sau pierdut. Am avut uși deschise și la intrarea în Malawi, acolo unde de obicei autoritățile verifică bagajele pentru a aplica eventuale taxe vamale pe bunurile noi importate. În cazul nostru, unul dintre ofițerii Fiscului m-a recunoscut și mi-a făcut semn să plec liniștit. Oricum nu aveam nimic de ascuns, deoarece nu facem afaceri și nu aducem nimic în cantități mari, însă au fost cazuri în care s-au aplicat taxe vamale pentru haine, dulciuri sau alte obiecte care păreau a fi noi. De cele mai multe ori, fiecare așteaptă un mic “ceva”, fie sub formă de bani sau alte bunuri. Dăm slavă Domnului că totul a decurs neașteptat de rapid și bine.

Am găsit casa din Malawi bine și curată, mulțumită lui Stanley și familiei lui care au făcut curățeni înainte. Mi-am găsit mașina la fel de bine, și am rămas surprins să văd cum a pornit la cheie după ce a stat 6 luni fără să funcționeze.

Am găsit Malawi în plin sezon ploios și extrem de caldă, deși am înțeles că acum e mai bine decât în urmă cu câteva zile.

Ne-am bucurat să ne revedem vechii prieteni care ne-au dus lipsa și cărora le-am dus lipsa. La masă, împreună, am povestit despre România, despre zăpadă, despre frig, despre schimbările din Malawi și despre alte lucruri.

În zilele care urmează voi merge în sat, voi vizita bisericile, orfelinatul și întreaga lucrare. Avem proiecte, avem planuri și avem viziune, de aceea vă cerem să vă rugați ca, prin tot ceea ce facem, Dumnezeu să fie glorificat!

Cu multă prețuire,

Din Malawi
Familia Cornea

Înapoi în Malawi
Zborul Amsterdam – Kenia

Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi
Aeroportul din Kenia

Înapoi în Malawi
Muntele Kilimanjaro

Înapoi în Malawi
Muntele Kilimanjaro

Înapoi în Malawi
Aeroportul din Lilongwe

Înapoi în Malawi
Primul care mi-a urat bun venit: Orange!!!

Înapoi în Malawi
Peste nori, în Malawi

Înapoi în Malawi

Înapoi în Malawi
Blantyre – Zomba

Înapoi în Malawi
În sfârșit la cârma mașinii mele!!!

Înapoi în Malawi
Ora 22:35 și erau 27 grade celsius!!!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Domnul sa va binecuvanteze si sa va pazeasca ! Va doresc multa sanatate si binecuvanteari divine ! Domnul Isus sa binecuvanteze toata familia Cornea ! Un an nou 2015 binecuvantat de Domnul si multa satisfactie in lucrarea pe care v-a incredintat-o Dumnezeu !

  2. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze ca familie, sa va ocroteasca si sa va dea izbanda in proiectele, planurile si viziunea pe care o aveti! Va port in rugaciune! Marta-Resita

Comments are closed