Banane de Zomba

Banane de Zomba

În urmă cu câțiva ani aproape 60% din bananierii din Malawi au fost exterminați de virusul BBTV, iar boala ar fi putut fi prevenită dacă autoritățile ar fi luat măsuri din timp.

În acest articol am scris mai multe despre această situație prin care a trecut Malawi, iar informațiile le-am avut de la un bun prieten care lucrează în cadrul Ministerului de Agricultură. Aproape toți bananierii din Zomba au murit în anii trecuți, inclusiv cei care creșteau pe proprietatea noastră.

Ei bine, astăzi am fost plăcut surprins să văd banane crescute în Zomba, la vânzare. Ne bucurăm să vedem că situația revine la normal.

În pozele de mai jos observați două soiuri de banane pe care le avem în acest moment în piață. Bananele galbene, cele obișnuite, sunt de soi Cavendish. Ele sunt cele mai des întâlnite, atât aici în Africa, cât și în lumea întreagă. Pe lângă acestea, în Malawi se găsesc alte soiuri de banane, însă în acest sezon am văzut doar pe cele roșii, de soi Dacca.

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Bananele roșii sau Dacca, au pulpa mai moale și mai gustoasă decât a celor galbene. Ea este de culoare roz și are aromă de căpșune.

Miezul acestui soi de banane conține o cantitate mare de beta-caroten și vitamina C, deasemenea conține și 3 zaharuri naturale: zaharoză, glucoză și fructoză.

Din propria experiență vă pot spune că bananele roșii sunt mai gustoase și mai cremoase decât orice alt fel de banane. Am avut prilejul să gust diferite tipuri de banane aici în Africa, unele care trebuie gătite și altele care sunt pitice, însă bananele roșii sunt de departe printre cele mai bune.

Banane de Zomba
Banane de Zomba

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Banane de Zomba

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.