Ajutor pentru 6 văduve

Ajutor pentru 6 văduve

“Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume” – Iacov 1:27

Există multă vorbă în lumea creștină, și prea puțină faptă. Dăm like sau share pe Facebook la oameni și la necazurile lor, însă nu mergem să îi vizităm și să îi ajutăm în mod direct. Tineretul creștin a ajuns să creadă că poate face misiune cu nasu-n Facebook, că poate împlini Marea Trimitere sau voia lui Dumnezeu din confortul scaunului de birou sau a fotoliului.

Din nefericire, însă, nu așa se fac actele de caritate și nu așa îl slujim pe aproapele nostru.

Într-o lume în care creștinismul real se vede din ce în ce mai puțin, noi dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceia care încă aud vocea lui Dumnezeu. Mulțumim pentru aceia dintre dumneavoastră care încă doriți și faceți ceva concret pentru ca lumea aceasta să fie schimbată pentru Dumnezeu, om cu om, suflet cu suflet.

Astăzi am avut onoarea de a vă reprezenta în fața acestor 6 surori văduve din biserica din Kachere, biserică plantată de noi în urmă cu 3 ani. Surorile acestea nu au pe nimenea, iar viața lor de zi cu zi este de cele mai multe ori un chin. Dacă copiii lor le-au părăsit, dacă neamurile le-au uitat în voia sorții, oare Dumnezeu le mai cunoaște numele?!? Oare Domnului îi pasă de 6 femei văduve și sărace care locuiesc într-un sat uitat de lume, într-o țară uitată de lume, în mijlocul unui continent lipsit de importanță?!?

Dacă răspunsul întrebărilor de mai sus este afirmativ, și dacă Dumnezeu ne arată pe paginile Scripturii cât de mult Lui îi pasă de orfani și de văduve, oare care ar trebui să fie răspunsul nostru, a celor care ne numim urmași ai lui Cristos?

Astăzi, dumneavoastră cei care ne susțineți, ați adus bucurie în inimile a 6 văduve care nu vă vor putea răsplăti niciodată. Ele nu, însă Creatorul lor da! Sunt 6 femei în vârstă, și cu o viață așa de grea, încât nici nu își mai cunosc numărul zilelor. La întrebarea “Câți ani aveți?”, fiecare dintre ele au ridicat din umeri și mi-au spus că greutățile le-au făcut să-și uite anii. Mă întreb de câte ori s-au gândit că mai bine nu ar fi trăit? Mă întreb dacă vreodată cineva le-au spus “La mulți ani!”?

Cele 6 surori au primit câte un mic ajutor care le va mai ușura puțin viața pentru 1 lună de zile: lumânări, chibrite, săpunuri, zahăr și multe alte lucruri esențiale pentru care e nevoie de bani – iar ele nu au bani! Poate e greu de crezut, însă câteva din aceste surori nu au pus mâna pe bani de la începutul anului!!!

Mulțumim pentru susținerea financiară regulată. Mulțumim pentru susținerea financiară ocazională. Vă mulțumim pentru susținerea în rugăciune.

Ajutor pentru 6 văduve
Asunge Jailosi, vârstă necunoscută

Ajutor pentru 6 văduve
Dola Madulira, vârstă necunoscută

Ajutor pentru 6 văduve
Esmy Jailosi, vârstă necunoscută

Ajutor pentru 6 văduve
Jessy Nkomaula, vârstă necunoscută

Ajutor pentru 6 văduve
Sigele Matipa, vârstă necunoscută

Ajutor pentru 6 văduve
Stella Bauleni, vârstă necunoscută
Ajutor pentru 6 văduve

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.