Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

După o perioadă lungă în care ne-am rugat, am prezentat altora și am așteptat răspunsul din partea lui Dumnezeu, iată că acum a venit timpul potrivit pentru o lucrare frumoasă și importantă în satul Kachere: o fântână de apă!

Dacă ați ascultat prezentarea lucrării din Malawi, atunci cu siguranță știți de acest proiect pe care îl avem în satul Kachere. După ce am începtut o biserică și mai apoi un orfelinat unde hrănim 74 de copii, acum a venit timpul pentru o fântână care să ne asigure apa pe tot parcursul anului.

Kachere are 2 fântâni care, din păcate, nu au fost săpate la adâncimea corespunzătoare. Una dintre ele se află aproape de casa șefului satului, fântână pe care am încercat să o reparăm în 2012. Atunci am aflat că ea a fost săpată la doar 30 de m adâncime iar în timpul sezonului uscat ea seca.

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântâna pe care noi o săpăm este de 45 m, adâncime care ne va asigura apă indiferent de sezon. Acum, pe timpul sezonului ploios și datorită ploilor abundente, am găsit apă începând cu 14 m, însă forarea va continua până la adâncimea corespunzătoare.

Apa este extrem de importantă în viețile fiecărora dintre noi. Avem nevoie de apă pentru a trăi, pentru a găti, pentru a spăla și pentru a ne spăla. Pentru majoritatea dintre noi lucrurile sunt simple; dacă ne este sete, mergem la  bucătărie, luăm un pahar și deschidem robinetul fiind siguri că apa este disponibilă 24/24. Viața în satele din Africa este cu totul alta. În Kachere, pe timpul sezonului uscat, femeile și copiii sunt aceia care trebuie să găsească apă. Casele nu sunt conectate la rețeaua de apă și oamenii nici nu au robinete disponibile. Ei se trezesc dis-de-dimineață, merg de la câteva sute de metri până la câțiva km pe jos, după care se întorc cu sticle sau damigene de 20 l de apă în brațe sau pe cap.

Femeile care lucrează la bucătărie în cadrul programului pe care îl avem cu copiii din Kachere, obișnuiau să se trezească la ora 2 dimineața pentru a aduce apa care se afla la o distanță de 3 ore de mers pe jos. Odată finalizată această fântână, și prin harul Domnului, apa va fi disponibilă 24/24, pe tot parcursul anului. Lucrarea din Kachere va merge mai bine și mai ușor, iar comunitatea întreagă va avea apă la îndemână.

În Malawi spunem “mazi ndi moyo” – apa este viață – și, într-adevăr, apa înseamnă viață! Lucrarea noastră, ca și slujitori ai Domnului, se axează în mod principal pe propovăduirea Evangheliei. Vrem ca și această fântână să fie o unealtă în a-i aduce pe oameni la Isus. Viziunea mea este ca oamenii să aibă acces nu doar la apă fizică ci la apa vieții!

„Oricui bea din apa aceasta, îi va fi iarăş sete. Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într’un izvor de apă, care va ţîşni în viaţa vecinică”  
Ioan 4:13-14

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Fântână în Kachere

Proiectul este în curs de desfășurare…

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.