Noutăți fântână

Noutăți fântână

Luni, 2 februarie, am început forarea fântânii din Kachere, iar ieri v-am prezentat primele poze și informații. Lucrările au continuat și astăzi iar la finalul zilei am terminat o etapă importantă, și anume am ajuns la finalul forării!

Chiar dacă dorința mea a fost să ajungem la cel puțin 40 m și ideal la 45 m, din pricina unei pietre extrem de dure forarea a fost oprită la adâncimea de 36 m. În ciuda faptului că fântâna nu va fi atât de adâncă pe cât mi-aș fi dorit, Dumnezeu a dat înțelepciune atunci când am ales locul și se pare că vom avea apă destulă pe tot parcursul anului, exact ceea ce ne-am dorit în final.

Conform tehnicienilor care au operat mașina de forat, puțul săpat a atins nu 1, nici 2, ci 3 “vene” de apă, conform graficului desenat de mine mai jos!!!

Noutăți fântână

Prima “venă” sau râu subteran este la 11 m, după care urmează câțiva metri de piatră și pământ, după care a doua “venă” la 22 m și următoarea la 32 m. Nu știm exact cât de mari sunt aceste râuri, însă ele aduc apă suficientă pentru toate nevoile pe care le avem.

Țeava de 110 mm are mici fante pe toată lungimea ei, astfel încât apa să fie adusă la fundul fântânii de unde apoi va fi extrasă manual sau electric.

Ne-am bucurat să primit asigurare în scris din partea companiei care a săpat fântâna, deoarece ei sunt mai mult decât siguri că avem apă mai multă decât avem nevoie. Conform acestei asigurări, dacă în timpul sezonului uscat fântâna rămâne fără apă vom avea parte, în mod gratuit, de alte două fântâni săpate în locații alese de mine. Compania a vrut, prin intermediul acestui document, să mă asigure că apa va fi disponibilă chiar dacă nu s-a reușit forarea la adâncimea dorită de mine.

În viitor urmează încă câteva etape de curățare, după care un test de presiune și de debit, și mai apoi instalația de pompare propiu-zisă plus sistemul de drenaj.

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Noutăți fântână

Vreți să fiți parte a lucrării din Malawi?

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Slavit sa fie Domnul ! Ne bucuram impreuna cu voi si va dorim sa raspanditi si APA VIETII !

Comments are closed