Jennifer și Violet

Jennifer și Violet

Am astăzi o poveste trisă pe care am adus-o din Mpyupyu, o poveste care poate avea un final fericit dacă fiecare dintre noi decide să facă ceva practic. LIKE sau SHARE pe Facebook sau pe alte canale ajută la promovare, însă nu mișcă nici un deget față de nevoile reale din viețile personajelor de mai jos.

Am fost în Mpyupyu azi, pentru a vedea progresul construcției. După aproximativ 15 minute a venit, condus de o fetiță și cu pași înceți, un bătrânel orb care a vrut să vorbească neaparat cu mine.

Acest bătrân locuiește aproape de biserica din Mpyupyu și, de fiecare dată când trecem cu mașina, ne aude și știe că venim pentru a fi în părtășie cu Domnul și cu frații. Când poate, vine și el, însă de cele mai multe ori vârsta nu îi permite.

Rugămintea lui este ca să îi ajutăm nepoatele, deoarece nu își permite să le hrănească. Părinții lui Jeniffer și Violet au murit cu mulți ani în urmă iar bunicul lor, văduv și orb, a rămas ca să se îngrijească de ele. Malawi nu are nici un sistem în care să ajute financiar bătrânii, orfanii sau văduvele, iar ei sunt întotdeauna lăsați în voia sorții. Lucrurile sunt mai ușoare atunci când neamurile mai ajută, însă în acest caz ei nu mai au pe nimeni altcineva.

Jennifer și Violet

Fratele păstor Simion mi-a spus că biserica îi mai ajută cum poate și familia dânsului le mai dau mâncare din când în când. I-am întrebat dacă mănâncă cel puțin 1 dată pe zi, iar răspunsul a fost negativ.

Am mai înțeles că sunt aproximativ 30 de orfani de ambii părinți în satul Mpyupyu, și dacă Domnul va voi, am în plan să fac ceva pentru a-i ajuta. Împreună cu aceia dintre dumneavoastră care simțiți pentru acești oameni, putem să facem ceva radical pentru viețile lor.

Așa cum știți, în Kachere avem o lucrare mare, unde hrănim 74 de copii de două ori pe zi în fiecare zi. Avem o clădire mare, avem 9 angajați, avem pământ cumpărat, avem teren de joacă, fântână, etc.

Ei bine, aici în Mpyupyu nu aș vrea să construiesc nimic de acest gen; vrea însă ca acești orfani să poată să mănânce în familiile în care ei sunt acum. Chiar dacă stau cu bunici, mătuși sau cu frați/surori mai mari, dorința mea este ca să îi las în acele familii și să ajutăm familia să hrănească copiii. Din câte știu, nu există nici un orfan în Mpyupyu care să nu aibă nici măcar o rudă de sânge, de aceea cred că e bine și normal ca ei să rămână acolo atât timp cât familia își va face datoria.

Prin urmare, vă cer ajutorul pentru ca să putem, împreună, să facem o diferență. Am nevoie de angajamente lunare pentru 30 de copii, astfel încât să le putem asigura hrana. Costul lunar pentru 1 copil va fi 100 lei/lună, bani care vor ajuta familia să se hrănească. Cu acești bani vom putea cumpăra 1 sac de porumb, zahăr, ulei și alte câteva lucruri necesare vieții de zi cu zi. Vă rog să înțelegeți că acești 100 lei reprezintă un ajutor la puținul pe care ei îl au deja, altfel ar costa mult mai mult pentru a hrăni o familie.

Jennifer și Violet
Din cauza respectului și a faptului că este în nevoi mari, bunicul a refuzat să stea în picioare…

Avem nevoie ca angajamentul să fie pe minim 1 an de zile. Nu vreau să începem ceva și să ne oprim după 2-3 luni, de aceea vă rugăm să vă gândiți bine și să discutați împreună în familie înainte de a lua o decizie.

Pe această cale trebuie să adaug că Dumnezeu poartă de grijă într-un mod miraculos de fiecare dată. Orfelinatul din Kachere ajută 74 de copii încă din anul 2012, și nu a fost nici o zi în care să nu fie de mâncare. Trebuie ca noi să fim credincioși, că Domnul este cu siguranță. Voia lui este să ne îngrijim de orfani și de văduve, de aceea chemarea pe care v-o fac la această lucrare este ca din partea lui Dumnezeu.

Biblia spune în Iacov 1:27, “Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume.” În toată Biblia citim vedem nenumărate exemple în care Domnul Însuși spune că va purta de grijă orfanilor și văduvelor. Întrebarea este, cine sunt mâinile și picioarele Lui aici pe pământ?

Domnul va purta de grijă, însă oare va arunca El saci de porumb din cer sau poate că va pune pe inimile copiiilor Săi să își deschidă inimile și buzunarele?

Închei aici, cu rugămintea să vă gândiți serios dacă nu cumva Domnul ar vrea să fiți parte în această lucrare!

Jennifer și Violet

Jennifer și Violet

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.