Scumpiri la vize

Scumpiri la vize

Astăzi am aflat că vizele de misionari, împreună cu toate celălalte tipuri, s-au scumpit destul de semnificativ. Ca și cum nu ar fi destul, plata va trebui făcută în valută, și anume în dolari americani.

Vestea este una destul de îngrijorătoare, mai ales că dolarul american nu este întodeauna la cel mai bun preț, ba din contră, scump.

Guvernul Malawi încearcă prin tot felul de metode să facă cât mai mulți bani, iar noi cei care locuim aici în Malawi suntem cei care suferă. Dolarul American este scump de cumpărat și ieftin la vânzare. Băncile vor face profituri substanțiale iar Serviciul de Imigrări la fel.

Scumpiri la vize

Noi avem de aface cu prima categorie din lista de mai sus, acolo unde scrie Temporary Employment Permit (Permis Temporar de Lucru). Sub-categoria care ne afectează pe noi este acolo unde scrie Religious Organizations (Organizații Religioase). Aici suntem incluși ca și misionari, și aici va trebui să plătim câte $100. Până în 2012 am fost sub Organizații Non-Guvernamentale, ceea ce ar fi însemnat $500!

Această mișcare nu prea este corectă, deoarece moneda locală este MK (Malawi Kwacha). Aceasta este și singura monedă acceptată în tranzacții. Chiar dacă cineva ne-ar trimite $100 dolari, banca ne va da banii DOAR în moneda locală, urmând ca mai apoi să avem posibilitatea să cumpărăm $100 la rata băncii.

Așa cum puteți observa, dacă aș lucra în afaceri aș fi nevoit să plătesc $3500/an doar pt viză. Adăugând taxele mari aplicate în Malawi, foarte puțini sunt aceia care au investit până acum și prevăd că mulți vor pleca.

Noi sperăm ca lucrurile să revină la normal până la începutul lui 2016, atunci când va trebui să reînnoim vizele.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.