Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat

Cu ajutorul unei familii dragi din Austria vom cumpăra cât de repede un teren nou pentru lucrarea cu copiii orfani din Kachere. În zilele care urmează vom finaliza tranzacția împreună cu vânzătorul și cu șefii de sat, astfel încât totul să fie legal iar actele să fie în regulă.

Ne-am dorit de ceva vreme un pământ nou pentru misiunea din Kachere, unde să putem planta cele necesare pentru buna funcționare a lucrării. Știm că, prin harul Domnului, în fiecare lună primim banii necesari hrănirii acestor copii orfani și subnutriți, însă mai știm că este înțelept să facem tot ceea ce putem ca viitorul să nu ne ia prin surprindere niciodată.

Pământul pe care îl vom cumpăra are aproximativ 50 de ari (sau jumătate de hectar), și ne așteptăm să dea porumb destul pentru întreg anul. Pe lângă orez, carne, legume și alte lucruri, avem nevoie și de minimum 36 de saci de porumb în fiecare an. Pentru că nu avem capital ca să îl cumpărăm pe tot odată atunci când este mai ieftin, suntem nevoiți să cumpărăm câte 3 saci în fiecare lună, iar în unele luni prețul lui poate fi dublu sau triplu față de lunile în care se recoltează. Sperăm, în felul acesta, nu doar să economisim bani, ci și să avem mâncare cât mai bună și mai proaspătă, din recoltă proprie. Banii pentru porumb vor fi folosiți pentru a îmbunătăți calitatea mâncării, pentru procurarea de vitamine, etc.

Pe lângă porumb, aici sunt plantați și câțiva pomi fructiferi, precum bananierii și mango, dar și o rădăcină pe care Malawienii o consumă cu plăcere, rădăcina de cassava.

Teren nou pentru Orfelinat

Un alt atuu important este că frații din biserică vor avea încă o lucrare în care vor putea fi implicați, și anume în îngrijirea pământului. În fiecare an vom curăța, vom planta, vom îngriji și vom recolta. Surorile îl vor întinde la uscat în fiecare zi, după care îl vom duce la măcinat. Misiunea va încerca să îi ajute pe cei care se implică, astfel încât mai mulți să fie binecuvântați!

În viitor vrem să mai cumpărăm câteva terenuri, inclusiv unul în Mpyupyu aproape de lac, acolo unde să plantăm orez!

În pozele atașate, punctul roz reprezintă locația pământului nou. Punctul roșu reprezintă locația Orfelinatului, aproximativ 15-20 minute distanță de mers pe jos. Cercul albastru reprezintă locația casei de misiune din Zomba.

Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat
Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat

Teren nou pentru Orfelinat

Lucrarea din Malawi depinde de Dumnezeu și de rugăciunile și donațiile copiilor Săi. Încercăm să facem ceea ce știm și putem pentru a ajuta poporul Malawian, acolo unde vedem că nevoile sunt cele mai mari. Văduve, orfani și oameni care trăiesc sub orice limită a sărăciei – ei sunt câmpul nostru de misiune. Împreună cu partea spirituală, vrem ca lucrarea noastră să fie o rețetă completă.

Pe această cale, vă rugăm să aduceți aceste nevoi pe care le prezentăm înaintea lui Dumnezeu în rugăciune. Dacă El vă pune pe inimă, avem așa de multe oportunități în care puteți să fiți implicați. Luați legătura cu noi și, împreună, vom face ceva frumos și real pentru un popor aflat într-o nevoie reală.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.