Atacați de cel rău

Atacați de cel răuAu trecut aproape 4 săptămâni de când am avut ultimii musafiri, și tot atât timp de când am atacați aproape în continuu de cel rău.

Atacurile celui rău sunt tot timpul îndreptate împotriva copilului lui Dumnezeu. Din păcate, unii creștini sunt “orbi” la această realitate, și dau vina pe tot felul de împrejurări sau circumstanțe. Adevărul este, însă, că noi, ca și creștini, suntem exact în mijlocul bătăliei. Chiar dacă ne-a pierdut în ceea ce privește eternitatea, cel rău știe că poate să strice lucrarea lui Dumnezeu din viețile noastre și prin viețile noastre.

El nu este deranjat prea mult de un creștin care nu face nimic, însă cu cât înnotăm împotriva curentului, cu atât mai mult vom fi în centrul vizorului lui.

De-a lungul anilor petrecuți pe câmpul de misiune, am observat că atacurile inamicului se intensifică atunci când lucrarea Domnului se intensifică. Se pare că principiul acțiunii și reacțiunii a lui Newton se aplică și aici.

Împreună cu musafirii pe care i-am avut în cele două săptămâni din Aprilie am făcut câteva planuri mărețe pentru gloria lui Dumnezeu. Vrem să mergem mai departe, vrem să atingem mai mulți oameni cu Evanghelia. Credem că acum se vor concretiza planurile noastre de a începe Școala Biblică. Acum avem conferințe anuale pentru păstori. Acum avem tabere regulate. Împreună cu un frate din Austria, vom zidi un alt orfelinat, și împreună cu frați și surori din întreaga lume vom hrăni mai mulți copii. Toate aceste lucruri, și multe altele, nu pot să NU îl supere pe dușmanul nostru numărul 1.

Imediat după ce frații s-au întors în America, familia a început să se simtă rău. Lita a fost prima care aproape a leșinat într-o noapte, și prima care s-a dus la doctor. Acolo i-a fost descoperită o infecție puternică care a necesitat internare și injecții zilnice cu antibiotice. Poate o să spuneți că a fost o coincidență.

Au urmat apoi Jessica și Aimee care au fost bolnave cam în același timp. Au avut febră, au vomitat într-una și s-au simțit rău pentru aproape o săptămână. Coincidență?

După ce Lita și fetele s-au făcut bine, unul dintre câinii noștri favoriți, Samson, s-a îmbolnăvit grav și a murit. El a fost favoritul copiilor, un cățel blând și jucăuș. Moartea lui a cauzat o imensă durere în inimile noastre ale tuturora, dar mai ales în ale copiilor. Coincidență?

După ce a trecut durerea, am început să avem probleme cu apa. Înainte de toate acestea, apometrul ne-a fost deconectat pe motiv că nu am plătit factura pe ultimele 3 luni, deși acest lucru nu a fost adevărat. La câteva zile după ce a fost instalat, cineva a spart țeava principală care alimentează casa misiunii cu apă. Ceea ce a urmat au fost alte două zile fără apă . Coincidență?

După ce țeava a fost reparată, am avut (și încă avem) probleme constante cu presiunea la apă. E destul să vă spun că de mai bine de o săptămână nu mai avem apă caldă la duș, la vană sau la chiuveta de la bucătărie. Tot mai credeți în coincidențe?

Imediat după ce am început să avem probleme cu apa, eu am căzut bolnav la pat. În ultimele câteva zile m-am simțit extrem de rău, însă acum e mai bine. Coincidență?

Parcă toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, în urmă cu două zile (tocmai într-o zi când presiunea la apă parcă era mai bună), mașina de spălat s-a stricat. Îmi amintesc cum eu și Lita ne-am uitat unul la celălalt, am zâmbit ușor, și am zis: “Oare ce va mai urma?” Nu există coincidențe!

Săptămâna în care tocmai am intrat este una plină de planuri, și nu putem decât să ne rugăm și să sperăm că le vom putea duce la îndeplinire. Am început să cumărăm sacii de porumb în pregătire pentru perioada de foamete care va lovi satul Muheriwa; construcția bisericii din Mpyupyu trebuie să fie terminată; avem o agendă extrem de încărcată în ceea ce privește vizitel; trebuie să cumpărăm mâncare la surorile văduve din Kachere, și multe, multe altele.

Biblia spune clar că lupta noastră nu se află pe plan material, ci pe cel spiritual. Nu putem să privim la tot ceea ce se întâmplă și să ne amăgim crezând că așa a fost să fie, sau că totul e o coincidență.

Căci noi n’avem de luptat împotriva cărnii şi sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii cari sînt în locurile cereşti. Efeseni 6:12

Rugați-vă pentru noi și pentru lucrarea din Malawi. În această perioadă mai grea avem mai mare nevoie de rugăciunile dumneavoastră. Rugați-vă ca lucrarea celui rău să fie afectată în Kachere, Mpyupyu, Muheriwa și Zomba. Vrem să ducem Vestea Bună nu doar în aceste locuri, ci în toată țara.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.