Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Unul din multele proiecte pe care le-am avut împreună cu echipa de musafiri pe care am avut-o în luna Aprilie a fost și extinderea casei lui Stanley, traducătorul și co-lucrătorul nostru în lucrarea din Malawi.

Puțină istorie

Stanley a lucrat cu “Speranță pentru Viitor” de mai bine de 10 ani de zile. El s-a născut în nordul țării, însă de mic copil a stat cu mama lui în satul Nytia II după ce părinții lui s-au despărțit. Ntyia II se află la aproximativ 2 ore distanță de mers pe jos, și în fiecare zi Stanley străbătea acest drum de două ori, la venire și la plecare.

În 2009, imediat după ce am ajuns în Malawi, am vrut să fac ceva pentru a-l ajuta pe Stanley, iar acest ajutor a însemnat o casă pe proprietatea misiunii, pe care Stanley și familia lui să o folosească. Odată cu trecerea timpului, Dumnezeu a binecuvântat familia lui Stanley și cele două camere pe care le-a avut nu au mai fost suficiente.

Casa lui Stanley

2015

Deși m-am gândit de cel puțin 2 ani la acest proiect, iată că acum Domnul a purtat de grijă și echipa din Statele Unite nu doar că au adus toți banii necesari extinderii, dar au și ajutat la lucru.

Chiar dacă am fi dorit ca totul să meargă mai repede, aici în Malawi lucrurile se mișcă mai încet iar casa este încă în construcție. Totuși, pași importanți au fost făcuți, așa cum puteți observa și în poze, astfel încât în maxim 2 săptămâni Stanley va putea folosi cele 2 camere noi pe care le-am construit.

În graficul simplu de mai sus puteți vedea cum arată proiectul; 1 & 2 reprezintă casa veche, cele două camere pe care Stanley și familia le-au folosit între anii 2009 – 2014. 3 & 4 sunt camerele pe care tocmai le construim. Cu galben sunt reprezentate ferestrele, iar cu negru ușile.

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Casa lui Stanley

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.