Porumb pentru Muheriwa

Porumb pentru Muheriwa

În luna Ianuarie a anului acesta, Malawi a fost lovită de un ciclon tropical care a lăsat foarte mulți oameni fără case și grădini. Malawienii depind de porumb pentru hrana lor de zi cu zi, iar o grădină spălată de ape de foarte multe ori poate însemna moarte sigură.

Cam așa s-a întâmplat și în satul Muheriwa, acolo unde avem “Biserica Baptistă Speranța, Muheriwa”. Apele au inundat tot satul și, pentru o bună bucată de vreme, oamenii s-au adăpostit în biserica noastră de acolo. La un moment dat, apa a afectat și clădirea bisericii, iar aceasta a cedat. Despre planul de reconstrucție vă voi vorbi de altă dată.

Acum vreau să vă spun despre planul pe care îl avem, împreună cu două biserici din America, de a ajuta frații și surorile din biserică atunci când vor rămânea fără mâncare. Grădinile lor au fost spălate de ape și toată speranța lor s-a dus tot la fel. Ceea ce a mai rămas a fost încrederea că Bunul Domn va purta de grijă; și El deja a făcut-o!

Porumb pentru Muheriwa
Porumb pentru Muheriwa
Porumb pentru Muheriwa

Astăzi a fost prima zi în care m-am simțit destul de puternic ca să pot conduce pentru o perioadă mai lungă, așa că am plecat într-o piață din afara orașului Zomba pentru a cumpăra porumb boabe. Până acum, am reușit să cumpărăm 83 de saci de câte 60 kg fiecare, un total de aproape 5 tone de porumb.

În biserica din Muheriwa avem 25 de familiii și fiecare familie are nevoie de aproximativ 1 sac în fiecare lună. Cu acest porumb ei vor putea găti mămăliga, mâncarea lor de bază. Am estimat că porumbul de anul trecut le va ajunge fraților noștri până în Septembrie/Octombrie, după care vor avea nevoie de ajutor până în luna Aprilie/Mai 2016, atunci când va fi următoarea recoltă.

Porumb pentru Muheriwa
Porumb pentru Muheriwa
Porumb pentru Muheriwa

Dacă astăzi un sac se vinde cu aproximativ 62 de lei, în aceea perioadă se va vinde de două/trei ori mai scump. Mare majoritate a oamenilor din satele din Malawi trăiesc strict din ceea ce le dă pământul și nu au o sursă stabilă de bani, de aceea pentru ei le va fi imposibil să își cumpere mâncarea care le va asigura viața familiei.

Dacă Domnul ne va ține în viața, luni vom cumpăra restul de 67 de saci. Ne grăbim pentru că prețurile sunt într-o continuă creștere. Cererea este enorm de mare, iar stocul este mic.

Rugați-vă pentru frații și surorile din Muheriwa, pentru ca credința lor să crească. În acest moment ei nu știu nimic de planul nostru.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.