Problema vrăjitoriei în Malawi

Problema vrăjitoriei în Malawi

Așa cum știți, Malawi este una dintre cele mai sărace țări de pe glob, și într-un astfel de context vor exista întotdeauna oameni care vor fi gata să facă orice pentru a câștiga bani în plus, mai ales dacă acest lucru nu înseamnă o slujbă normală.

Într-un articol din presa locală din această dimineață am găsit titlul horor: ” Mi-am ucis sora, doctorul tradițional mi-a spus să îi îndepărtez organele genitale ca să mă îmbogățesc…

Un tânăr de doar 21 de ani dintr-un sat îndepărtat din Malawi a vrut să se ridice deasupra generației lui prin orice mijloace, chiar dacă acest lucru a însemnat uciderea și mutilarea propriei surori. Acesta a acționat după ce unul dintre doctorii tradiționali locali (vrăjitori/vrăjitoare) l-au sfătuit să facă acest lucru pentru a se îmbogăți.

Acești doctori tradiționali dețin putere mare în Malawi, chiar dacă de cele mai multe ori această putere este întreținută prin frică. Oamenii știu, de multe ori doar din auzite, că doctorii tradiționali sunt periculoși însă mai cred și în puterile “miraculoase” ale acestora. Eu cunosc oameni care cred din toată inima că doctorii tradiționali pot face pe unii să zboare. Prieteni de-ai mei sunt convinși că un doctor tradițional l-a transformat pe un om de afaceri în … vacă.

Cu asemenea “puteri”, nu e de mirare că unii se dedau la tot felul de lucruri anormale pentru a-și îndeplini poftele. Doctorii tradiționali promit putere, promit bani, promit dragoste – toate acestea pentru o sumă mică de bani. Rețeta prescrisă de ei este de cele mai multe ori grea de îndeplinit, iar ei speră să fie prea grea pentru marea majoritate a celor care le pășesc pragul. De multe ori, această rețetă implică o crimă, o mutilare sau o răpire a unui copil sau a unei persoane care suferă de albinism.

Situația este extrem de tragică, și totul este din pricina păgânismului din Malawi. Deși, pe hărtie, Malawi este o țară creștină, după aproape 7 ani în Malawi eu aș spune că este mai degrabă păgână. Aproape fiecare om trăiește în frică față de acești doctori și față de puterile lor. Cu mulți am discutat despre acest lucru și le-am explicat că Dumnezeu este infinit mai puternic decât orice om sau orice putere diabolică. Din păcate, însă, foarte mulți sunt înlănțuiți și trăiesc în ghearele fricii.

Problema vrăjitoriei în Malawi

Dacă veți citi articolul din presa locală (AICI) veți observa că doctorul tradițional nu are nici o problemă cu oamenii legii. Tânărul a fost prins și cu siguranță își va petrece restul vieții în închisoare, însă cel care l-a îndemnat să facă acest act teribil nu va păți nimic. Vrăjitorul își va continua viața și activitatea în satele din zonă, sădind în continuare frica în inimile oamenilor.

Locuind și făcând misiune aici în Malawi am înțeles că acești doctori tradiționali sunt pionii principali ai diavolului în acest loc. Cei care ne urmăriți și pe Facebook ați văzut cu siguranță o postare în care v-am cerut să vă rugați pentru Emily, o vrăjitoare din satul Chikowi, pe care am vizitat-o împreună cu unul dintre musafirii noștri. Când am întrebat-o dacă lucrează cu diavolul, ea mi-a spus fără ezitare: “Da!”. Vă readuc aminte că un vrăjitor a blestemat lucrarea din Malawi în urmă cu mulți ani. Doctorii tradiționali sunt mâna dreaptă a celui rău, iar frica este unealta lor principală.

Nu rămâne decât să vă cer multă rugăciune pe această temă. De fiecare dată când facem lucrare în satele din Malawi, pășim direct pe teritoriul celui rău și fără Domnul de partea noastră am fi de mult distruși.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa va dea biruinta in lucrare !

Comments are closed