Cuptor de cărămizi în Mpyupyu

Cuptor de cărămizi în Mpyupyu

Cu mai multe postări în urmă menționam de casa pentru fratele James pe care trebuie să o construim în Mpyupyu. Așa cum bine știți, Malawi a fost una dintre țările lovit de taifunul Bansi la începutul acestui an, iar ploile și inundațiile de atunci au afectat în mod negativ foarte mulți oameni.

Printre ei se află și familia căruia vrem să îi construim o casă nouă. Fratele James este orb și văduv, și stă împreună cu două fetițe orfane de ambii părinți, el fiind bunicul lor. Dar despre ei am scris deja mai multe, în acest articol și în acesta.

Acum aș vrea să vă aduc la cunoștință că biserica din Mpyupyu au făcut cărămizile necesare și acum ele sunt aranjate pentru a forma un cuptor. Un foc puternic va fi întreținut în acest cuptor, iar cărămizile se vor arde, astfel încât să fie mult mai rezistente la umiditate și la vibrații.

Cuptor de cărămizi în Mpyupyu

Dacă totul va merge bine, săptămâna aceasta vom termina de constuit cuptorul, după care vom începe procesul de ardere al cărămizilor. Acest proces va dura doar câteva zile.

După ce cărămizile sunt gata, vom începe imediat construcția acestei case.

Mulțumim, pe această cale, tuturor celor implicați în această lucrare.

Concomitent cu ceea ce se întâmplă în Mpyupyu avem și lucrarea din Muheriwa. Aceleași ploi au dărâmat o biserică în acest sat, biserică pe care acum vrem să o reconstruim. Și frații din Muheriwa lucrează tot la cărămizi, ieri spunându-mi că mai au de făcut 3000 de bucăți. Odată terminate, și ele vor fi clădite în formă de cuptor și apoi arse.

Cu ajutorul Domnului, vom termine ambele construcții înaintea sezonului ploios care va începe undeva la mijlocul/finele lunii Noiembrie.

Rugați-vă pentru noi și pentru aceste două lucrări!

Cuptor de cărămizi în Mpyupyu

Cuptor de cărămizi în Mpyupyu

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.