Madziko Kuwala Baptist Church, Malewa

Madziko Kuwala Baptist Church, Malewa

Cu siguranță cuvintele din titlul acestei postări nu vă spun nimic în acest moment, însă ele reprezintă numele unei biserici pe care tocmai am vizitat-o în această duminică dimineață.

În urmă cu aproximativ 2 ani am început, împreună cu fratele Keith din Georgia, o lucrare frumoasă aici în Malawi, și anume o conferință anuală cu păstorii locali. Frații care slujesc în bisericile din Malawi au multe lipsuri, însă printre cele mai importante dintre ele se numără și lipsa resurselor biblice: biblii, comentarii, cărți de studiu, etc.

Fratele Keith a început să vină în anul 2013, și tot atunci noi am trimis vorba în multe sate din și dimprejurul districtului Zomba. Am căutat frați păstori care vor să învețe mai multe din Cuvântul lui Dumnezeu astfel încât ei, la rândul lor, să poată să își crească bisericile. Am căutat oameni dedicați Domnului, cărora să le dăm uneltele necesare lucrării la care au fost chemați.

Dacă în 2013 am început să lucrăm cu păstorii bisericilor, de câteva săptămâni lucrăm inclusiv și cu bisericile de unde ei vin, totul dintr-o dorința de a-i ajuta pe tot parcursul anului. Vorbim de biserici aflate în locuri îndepărtate, în junglă, departe de oraș și de civilizație. Sunt mici oaze de speranță într-o lume nebună, mici lumini pentru Cristos.

Madziko Kuwala Baptist Church, Malewa

Lucrarea Speranței pentru Viitor se face doar prin intermediul bisericii locale, pe care de altfel vrem să o ajutăm și să o întărim.

Astăzi, așadar, am vizitat prima din cele 14 biserici cu care ne-am legat într-un parteneriat de lucrare. Pe tot parcursul acestui an, voi vizita câte două biserici în fiecare lună, astfel încât să am timp și pentru bisericile în care deja lucram: în Kachere, în Muheriwa și în Mpyupyu.

Numele acestei biserici este numele din titlu: Madziko Kuwala Baptist Church, iar satul în care se află se numește Malewa. Satul aparține de districtul Zomba. Frate păstor, pe care îl vedeți în dreapta mea în poza de grup de mai jos, este Mackson Channunkha. Biserica se află la puțin peste 30 km depărtare de orașul Zomba, majoritatea drumului fiind neasfaltat.

Deși nu sunt mai mult de 40 la număr, frații și surorile din Malewa au o inimă mare pentru Dumnezeu, și acest lucru s-a văzut pe tot parcursul serviciului divin din această dimineață. Cântările, rugăciunea, cititul Cuvântului – toate au fost făcute cu pasiune, lucru care m-a îmbucurat peste măsură.

Madziko Kuwala Baptist Church

La final, frații au pregătit o masă de binevenit și de dragoste pentru noi, iar mâncarea a fost cerească; McDonald’s mai are de învățat!!!

Duminica viitoare, dacă Domnul va voi, vom fi în Kachere, urmând ca peste două duminici să mergem la o altă biserică, aflată la puțin peste 2 ore distanță de orașul Zomba.

Ziua de astăzi nu a fost doar ca să văd biserica, ci ca să predic Cuvântul lui Dumnezeu. Nu trebuie să ratăm nici o șansă pe care o avem de la Dumnezeu pentru a spune celor din jurul nostru despre Dumnezeu. Așa am făcut aici în biserică și, glorie lui Dumnezeu, doi bărbați s-au întors la Dumnezeu.

Vă spun acest lucru pentru ca să vă rugați pentru ei și pentru această biserică. Numele celor doi bărbați sunt: Chikwati și Tetete. Rugați-vă ca să crească în cunoștința Domnului nostru Isus Cristos.

Madziko Kuwala Baptist Church, Malewa
Madziko Kuwala Baptist Church, Malewa

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.