Impresii din SUA – partea 1

Impresii din SUA - partea 1

Așa cum am spus în articolul precedent, în perioada 12 – 27 August am fost plecat în Statele Unite, acolo unde am avut prilejul să vizitez bisericile care susțin lucrarea din Malawi, să mă întâlnesc cu frații și surorile care susțin lucrarea în mod individual financiar sau în rugăciune, să vizitez câteva locații turistice frumoase și să petrec timp binecuvântat cu prietenii de acolo.

Pe parcursul următoarelor câteva articole, vă voi descrie câteva din impresiile pe care mi le-am făcut în cele două săptămâni pe care le-am petrecut în America.

Pentru început, pregătirile pentru călătorie au început cu mult înaintea zilei în care am plecat de aici din Zomba. Având o lucrare pentru care sunt responsabil, a trebuit să mă asigur că totul va decurge bine, atât în ceea ce privește lucrarea spirituală (orfani, biserici, cluburi Awana, etc) dar și vis-a-vis de  construcțiile pe care le avem în rol acum. Înainte să plec s-a început construcția bisericii din Muheriwa și pregătirea construcției casei fratelui James din Mpyupyu. Ambele clădiri au fost distruse în acest an de ploile torențiale. Stanley a fost acela care a trebuit să se asigure că fiecare echipă de muncitori din cele două locații au tot ceea ce au nevoie pentru ca să își poată face treaba.

Nu în ultimul rând, au fost câteva pregătiri esențiale și în ceea ce privește familia. De la curentul care este pre-pay, și până la cele necesare pentru siguranța familiei, am încercat să ne gândim la fiecare lucru important.

Bineînțeles, pentru siguranța familiei, am încercat să țin secretă plecarea mea, cel puțin aici în  Zomba, însă la un moment dat tot s-a aflat deoarece stăm într-un orășel foarte mic și oamenii albi sunt puțini. Noi am încercat să ne facem partea noastră, fiind pe deplin încredințați că Dumnezeu va purta de grijă.

Dăm slavă Domnului că nu au fost incidente, cu excepția faptului că internetul a căzut cu o zi înainte de plecarea mea și nu și-a revenit decât astăzi. Acest lucru a îngreunat comunicarea dintre mine și familie atât timp cât am fost departe, însă tot ne-am descurcat.

Atunci când ești străin și călătorești din Africa înspre SUA, măsurile de siguranță sunt înăsprite astfel încât să nu introduci insecte sau boli care să afecteze siguranța națională. Din cauza acestui lucru, cele câteva suveniruri pe care le-am dus au trebuit să fie verificate aici în Malawi și atestate că nu conțin paraziți, insecte sau ouă de insecte care ar putea afecta pădurile americane. Suntem binecuvântați să locuim la doar câteva minute distanță de “Ocolul Silvic” al Malawi, biroul care se ocupă și de verificarea și atestarea tuturor suvenirurilor din lemn.

Despărțirea de familie nu a fost ușoară și nu cred că va fi vreodată, însă atât eu cât și Lita am știut că este un pas pe care trebuie să îl facem. Dorință am avut și înainte să vizitez SUA, însă am știut dintotdeauna că nu e voia lui Dumnezeu, cel puțin nu încă. De aceea nu am încercat niciodată să obțin viză, chiar dacă știam că am șanse enorm de mari datorită faputui că am familie acolo. Am ales să mă încred în Dumnezeu că El va aduce ziua potrivită și timpul potrivit, iar acest timp a fost acum.

În articolul următor voi scrie despre primul meu week-end în orașul Louisville, Kentucky, alături de o familie minunată care locuiesc aproape ca și noi în Africa, în pădure.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.