Proiect Special: Microbuz pentru lucrare

Proiect Special: Microbuz pentru lucrare

Dacă urmăriți în mod regulat pagina cu Proiectele speciale ale misiunii din Malawi, atunci cu siguranță ați observat la punctul 3 următoarea nevoie: Microbuz pentru lucrare. Mai mult, dacă sunteți abonați la Scrisorile noastre de Rugăciune, cu siguranță ați auzit deja de această nevoie de mai multe ori.

Un microbuz pentru lucrarea din Malawi a devenit o necesitate și o nevoie care trebuie împlinită, mai ales văzând cum în ultimii ani Dumnezeu a crescut misiunea de aici.

Dacă la început nu prea aveam musafiri iar lucrarea noastră consta în vizitarea unor biserici noi doar din când în când, iată că începând cu 2013 lucrarea a crescut într-un mod în care nici unul dintre noi nu ne puteam imagina.

Unul dintre aspectele importante ale lucrării reprezintă conferința de păstori pe care o avem în fiecare an. Dacă înainte vizitam biserici noi foarte rar, acum îi aducem pe acești păstori la casa de misiune, unde avem o serie de studii biblice condensate. Scopul nostru este să îi echipăm astfel încât ei să poată să slujească oamenilor în bisericile în care Domnul i-a pus. Malawi duce lipsă de resurse pe care noi le considerăm normale și care nu ar trebui să lipsească din viața oricărui păstor. Aici nu există cărți traduse în limba locală, comentarii, studii sau orice alt fel de materiale atât de importante. Din păcate, deseori întâlnim păstori care nici măcar nu dețin o Biblie a lor personală. Deși suntem conștienți că Dumnezeu îi poate folosi așa cum sunt, înțelegem nevoie pregătirii lor. Atunci când întâlnești păstori care nici măcar nu știu ce și cum se face coleta de duminică, sau lideri de biserici care nu înțeleg semnificația cinei Domnului sau a botezului, îți dai seama că nevoia echipării lor spirituale este urgentă.

Proiect Special: Microbuz pentru lucrare
Tipul de microbuz pe care îl vom cumpăra

Problema pe care o avem de fiecare dată la aceste conferințe este că păstorii vin de la distanțe mari, din sate sau locuri unde transportul în comun este practic inexistent. Din această cauză, singura alternativă este bicicleta, iar unii păstori trebuie să pedaleze și câte 12 ore (dus-întors). Ne-am bucura să îi putem ajuta cu transportul, iar pentru acest lucru avem nevoie de un microbuz.

Un alt aspect al lucrării sunt musafirii și lucrătorii care vin în fiecare an. Deși avem câteva firme de închiriat mașini, situația lor este extrem de precară, iar într-un alt articol am vorbit despre riscul la care ne expunem de fiecare dată când închiriem mașini aici în Zomba. Musafirii vin și sunt o binecuvântare pentru noi și pentru lucrarea din Malawi. În 2016, spre exemplu, vom avea două echipe de muncitori care vin să clădească Școala Biblică pe care vrem să o începem. Acești frați sacrifică bani și timp, iar noi ne dorim să îi putem duce și aduce într-un mod decent.

Proiect Special: Microbuz pentru lucrare
Câțiva din păstorii care au venit în una dintre zile

Proiect Special: Microbuz pentru lucrare
Bicicleta: mijlocul de transport al fiecărui păstor

Așa cum apare și în pagina de Proiecte, în acest moment avem $10,000 dolari strânși, bani care din păcate reprezintă doar jumătate din necesar. Orice mașină cât de cât în condiții bune și care va putea fi folosită ani de zile de acum încolo trebuie importată fie din Japonia sau din UK. Japonia este varianta cea mai ieftină, iar după ce microbuzul este cumpărat, trebuie să plătim transportul până în Tanzania. De acolo urmează taxe de port și alți bani pentru ca cineva să îl conducă din port și până la graniță. Odată ajuns la graniță, pentru microbuz trebuie plătite taxe vamale, care de multe ori pot ajunge la 60-70% din valoarea lui. Odată ajuns aici la noi, trebuie să plătim alte taxe de primă înregistrare și de verificare. La final, taxele pot ajunge la valoarea totală a mașinii.

În această ordine de idei, în acest moment noi mai avem nevoie de încă $10,000 dolari, sau aproape 9.000 euro. Nevoia este urgentă pentru că deja am plătit banii pentru a cumpăra microbuzul, iar în 4-5 săptămâni acesta va ajunge în Tanzania, acolo unde va trebui să începem să dăm alți bani. Chiar dacă încă nu avem tot, știm că Dumnezeu va purta de grijă.

Bucuria noastră ar fi ca El să vă folosească pe dumneavoastră, astfel încât împreună să fim parte în această lucrare. Știm că 9.000 euro este enorm de mult pentru fiecare, însă fiecare 100 sau 50 de euro ajută.

Nu vă cerem în acest moment nimic altceva decât să închideți ochii pentru câteva minute, și să aduceți această nevoie înaintea Domnului.
Rugați-L pe El să vă spună DACĂ și cu CÂT vrea să vă implicați. 

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

56 Shares
Bookmark the permalink.

Comments are closed.