“Sunt loviți tare…”

"Sunt loviți tare..."

De la începutul anului tot scriu despre problemele din Malawi, și iată că acum și BBC aduce la cunoștința întregii lumi greutățile cu care aproape 3.000.000 (milioane) de oameni se confruntă.

Pe scurt, iată firul evenimentelor și problema actuală:

1. Noiembrie 2014. Începe sezonul ploios și oamenii plantează porumb, mâncarea de bază din Malawi.

2. Decembrie 2014 – Ianuarie 2015. Taifunul Bansi aduce ploi torențiale peste Malawi. Zeci de mii de oameni își pierd casele, milioane sunt afectați. Grădinile sunt pur și simplu spălate de ape.

3. Ianuarie 2015. Ploile se opresc pentru un scurt timp. Plini de speranță, oamenii plantează din nou.

4. Ianuarie – Februarie 2015. Ploile torențiale revin, grădinile sunt spălate din nou. În acest moment, este prea târziu pentru ca oamenii să mai planteze încă o dată.

5. Februarie – Octombrie 2015. Cei care au reușit să recolteze au destul porumb pentru familiile lor. Unii profită de ocazie și vând puținul pe care îl au la preț mare. Cererea este enormă, oferta puțină.

6. Octombrie 2015 – Martie 2016. Malawi a intrat în ceea ce este cunoscut ca fiind sezonul de foamete. Cei care au reușit să recolteze puțin și-au terminat proviziile. Porumbul care încă se mai găsește în piețe este foarte scump. 3 milioane de oameni suferă de foame.

7. Aprilie – Mai 2016. Dacă ploile și căldura vor forma o combinație bună, oamenii se vor putea bucura din nou de mâncare anul viitor.

Până atunci, avem câteva milioane de oameni care nu au o bucată de pâine pe masă. Nu vom putea să îi ajutăm pe toți cei 3 milioane, dar putem ajuta câteva sute, și deja facem acest lucru. Așa cum știți, biserica noastră din Muheriwa a primit recent porumb pentru toți membrii, iar în următoarele luni vor primi încă de două ori. Totuși, putem ajuta mai mulți; 10 lei, 100 lei sau 1.000 lei pot pune mâncare pe masă pentru 1, 10 sau 100 de oameni. Ce vei face TU în contextul acestei nevoi?

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Marcu Vasile Marian

    Foarte bine ați procedat frate Ovidiu și mulțumesc frumos pentru răbdarea depusă pentru a ne ține și pe noi la curent cu tot ce se întâmplă cu frați noștri din Malawi.
    Multă binecuvântarea!

Comments are closed