Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Ieri, duminică, am vizitat încă o biserică nouă, Biserica Baptistă “Kotima”, din satul Kotima. Satul se află la o distanță de aproximativ 30 km de orașul Zomba, departe de drumul principal, de oraș și de tehnologie.

Aici am întâlnit un grup de oameni plini de bucurie, conduși de fratele păstor Fraction Chabwera. A fost un timp binecuvântat, am avut părtășie unii cu alții și cu Domnul.

Mi-a plăcut mult să văd organizarea lor în ceea ce privește lucrarea cu copiii. Acest lucru nu l-am observat prea des aici în Malawi, de foarte multe ori copiii sunt ignorați și nu se face absolut nimic pentru ei. Aici, însă, unul dintre frați i-a dus afară, unde și-au pregătit cântările și versetele biblice. Fratele i-a adus apoi înăuntru, și și-au desfășurat programul în fața bisericii, la fel cum se face și în România sau în alte locuri.

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

După serviciul divin, am avut parte de o masă bună, iar după aceea ne-am dus într-o vizită la un alt frate păstor care a avut un accident. Fratele lucra la câmp și niște cenușă i-a intrat în ochi. De atunci ochii îl dor continuu, iar cel stâng este extrem de iritat și inflamat. Dânsul s-a dus la o clinică locală, însă nu a primit nici un medicament, din cauza lipsei lor. Astăzi, luni, l-am chemat în Zomba, și îl vom duce la o clinică privată, acolo unde va primit tratamentul cuvenit și, sperăm și ne rugăm, ca să fie bine cât de repede.

Suntem la sfârșitul sezonului secetos, defapt chiar începând de astăzi se anunță ploi. În sat, ieri, au fost nu mai puțin de 37°C, una dintre cele mai mari temperaturi experimentate de mine anul acesta.

La final, cu siguranță ați observat că nici această biserică nu are un acoperiș bun, însă anul acesta cred că totul va fi în regulă deoarece le-am dus materialele necesare unui acoperiș temporar. Aici în Malawi se găsesc role de 60 m de pungă de plastic groasă, pungă care se folosește pentru acoperiș. Frații vor trebui să pună această pungă peste paiele deja existente, iar apoi să mai adauge încă un strat de paie. Rezultatul va rezista cel puțin până anul viitor.

Rugați-vă pentru frații noștrii din Kotima. Fie ca ei îL reprezinte pe Domnul în acel sat fără rușine.

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Kotima Baptist Church

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.