Fântână Muheriwa

Fântână Muheriwa

Chiar dacă primele zile din an deja au trecut și fiecare dintre noi deja suntem obișnuiți cu 2016, totuși permiteți-ne și pe această cale să vă urăm un An Nou fericit și binecuvântat.

2015 a trecut și, uitându-ne în urmă, nu putem decât să rămânem uimiți de cât de repede trece timpul; parcă ieri a fost ianuarie 2015, parcă ieri plănuiam pentru întregul an. Minut cu minut, oră cu oră și zi de zi, timpul într-adevăr zboară și tot ceea ce rămâne este ceea ce am făcut. Mai important, tot ceea ce va avea valoare eternă va fi doar ceea ce am făcut pentru Domnul.

Uitându-ne înainte, vedem că am intrat într-un an nou plin de oportunități pentru lucrare. La fiecare 2 ani, în luna ianuarie, trebuie să aplicăm pentru reînnoirea vizei noastre de misionari, lucru pe care l-am făcut și acum în 2016. O viză nouă înseamnă încă 2 ani încredințați de Dumnezeu în lucrarea din Malawi, de aceea am început anul în plină forță.

Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și am primit toți banii necesari pentru forarea unei fântâni în satul Muheriwa. Anul trecut scriam despre problemele grave de acolo și tot atunci v-am pus la dispoziție și un film destul de detailat făcut de mine în acel sat.

Așa cum puteți vedea, oamenii sapă în albiile uscate ale râurilor în căutare de apă. Încredințarea noastră este că NIMENI nu ar trebui să trăiască așa și fiecare om are dreptul de bază la apă potabilă. Păcatul a făcut ca situația să fie altfel în acest sat, însă cu ajutorul lui Dumnezeu aducem o lumină pentru Cristos și din acest punct de vedere.

În Muheriwa avem o biserică, Biserica Baptistă Speranța și o lucrare cu taberele de evanghelizare. De-a lungul anilor, zeci de adulți și probabil sute de copii s-au întors la Domnul în urma lucrării misiunii Speranță pentru Viitor din acest loc. Anul trecut am reconstruit biserica, iar acum aducem acel element indispensabil vieții: apa!

Fântână Muheriwa
Fântână Muheriwa
Lucrarea tocmai a început și sperăm ca în timp util să terminăm, astfel încât oamenii de aici să poată avea acces la această apă curată. Auzim tot mai des de cazuri de holeră în Malawi, această boală fiind provocată în special atunci când apa de băut este infectată cu deșeurile umane. Oamenii beau apă de unde pot și de multe ori ea nu este potabilă. 
Conform aparatului pe care l-am adus aici, apa se găsește din belșug chiar pe teritoriul bisericii noastre. Primul rău subteran începe de la aprox. 14 m adâncime, al doilea de la aprox. 25 de metri și al treilea undeva între 38-40 m adâncime. Planul este ca să trecem prin primele două și să ne oprim la 40 m, exact în cel de-al treilea. În felul acesta, vom avea șanse mari ca apa să fie disponibilă chiar și în perioada secetoasă a anului, între lunile iunie – noiembrie, atunci când pânza freatică este de obicei scăzută. 
Fântână Muheriwa

Sperăm ca săptămâna viitoare să terminăm atât cu săpatul dar și cu instalatul pompei în sine. Abia aștept să gust și să văd ce bună este apa și să văd bucuria de pe fețele oamenilor printre care slujim.

Nouă ne este greu de imaginat ce înseamnă să nu avem apă. Avem robinete în bucătărie, în baie, afară, unii poate chiar și în garaj și ne așteptăm ca apa să curgă de fiecare dată când avem nevoie. În Africa lucrurile nu stau chiar așa, femeile și copiii fiind nevoiți să meargă pe jos kilometri întregi și isă își petreacă ore în fiecare zi în căutarea și aducerea apei. Pentru mulți copii, aceasta este slujba lor în fiecare zi, de aceea nu mai au timp pentru școală sau copilărie în general. Pentru mame, orele petrecute în căutarea apei sunt ore departe de familie și departe de casă.

Nu știu exact ce va face Domnul prin această fântână, însă știu că va fi ceva măreț.

Vă mulțumim pentru rugăciunile înălțate cu privire la acest proiect!

Fântână Muheriwa
Fântână Muheriwa
Fântână Muheriwa
Fântână Muheriwa

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.