Toyota Quantum

Toyota QuantumCu multă bucurie în suflet vă anunț că noul nostru microbuz a ajuns acasă! Așa cum am menționat și în trecut de multe ori, mașina înseamnă un răspuns la multe rugăciuni înălțate înaintea lui Dumnezeu datorită unor nevoi avute în lucrarea din Malawi.

În fiecare an avem echipe de musafiri, frați și surori care vin să slujească alături de noi. Din 2013 și până acum am închiriat de fiecare dată câte un microbuz și din păcate am aflat câteva lucruri îngrijorătoare: mașinile pe care ni le permitem să le închiriem sunt într-o stare precară și cele care sunt în condiții bune sunt enorm de scumpe.

S-a întâmplat să fim gata de biserică și microbuzul să nu pornească. S-a întâmplat să rămânem fără frâne în drum spre aeroport. S-a întâmplat să rămânem fără combustibil în mijlocul drumului pentru că indicatorul nu funcționa. S-a întâmplat să luăm amendă pentru că am depășit viteza legală și asta pentru că, din nou, ceasul nu funționa.

Pe de altă parte, mașinile bune de la companii cunoscute (gen AVIS) se găsesc doar în alte orașe și costă enorm, cu mult peste bugetul musafirilor.

În acest fel, s-a creat o nevoie la care Dumnezeu a pregătit un răspuns, și încă ce răspuns!!!

Toyota Quantum

Iată câteva detalii despre mașină:

Toyota Quantum (sau Hiace).
motor turbo diesel de 2,5L
cutie manuală
14 locuri
model 2014
tip GL (Grand Luxury).

Spre deosebire de microbuzul închiriat până acum și care era defapt un microbuz pentru marfă care a fost modificat, cel pe care noi îl avem a fost făcut pentru transport persoane. De aceea, fiecare scaun are centura lui de siguranță, are loc pentru cană sau sticlă de băutură, are mâner pentru suținere și se poate rabata fie parțial pentru comfort sau total în cazul în care se dorește transportul unor bunuri de dimensiuni mari.

Mai mult, pentru pasageri există nu mai puțin de 12 guri de ventilare pentru aer condiționat. La un prim test, nu durează mai mult de 1 minut pentru ca întregul vehicul să fie adus la o temperatură comfortabilă chiar dacă afară au fost 29 de grade Celsius.

Configurațiile sunt excelente, mașina merge foarte bine iar noi suntem mulțumiți și mulțumitori. În primul rând știm că Dumnezeu a pregătit această mașină chiar din prima zi. Chiar dacă prietenii noștri au stat în Africa de Sud 2 săptămâni, am înțeles că mașina actuală este prima mașină pentru care au sunat chiar în ziua în care au ajuns. După multe zile de umblat în sus și în jos, după multe teste și multe microbuze văzute, la final ei s-au întors la cel pregătit de Dumnezeu.

Mai apoi suntem mulțumitori celora care s-au sacrificat pentru lucrarea din Malawi și au ascultat glasul lui Dumnezeu vis-a-vis de această nevoie. Dumnezeu lucrează prin oameni și suntem uimiți să vedem că avem parteneri în lucrare care nu se așteaptă doar ca alții să facă sau să ajute. Fără dumneavoastră nu am fi fost astăzi aici și nu am fi avut această mașină superbă; vă mulțumim!

Deși mașina este acum a noastră din punct de vedere legal, mai rămân câțiva pași pentru a rezolva toate actele, pași pentru care am aprecia în continuare rugăciunile dumneavoastră.

Luni va trebui să mă prezint cu ea în orașul Blantyre, acolo unde Vama va mai inspecta încă o dată mașina și va emite niște hârtii care îmi vor da posibilitatea să îi pun numere de înmatriculare din Malawi. În acest moment avem numerele de tranzit din Africa de Sud. După ce voi primi aceste hârtii de la Vamă, va trebui să mă prezint la secția centrală de poliție unde voi primi un certificat cum că mașina nu e declarată furată în Malawi. Am acest certificat pentru Africa de Sud. Cu aceste două seturi de hârtii mă voi prezenta la poliția din Zomba pentru a primi numere de înmatriculare, certificatul mașinii și încă câteva hârtii. Tot atunci va fi efectuat și RAR-ul mașinii, proces total diferit față de cel din România. Și mult mai ușor! 🙂

Abia după ce voi avea numere de înmatriculare locale toată povestea va fi gata.

Sună mult și e destul de mult de umblat pentru a primi aceste hârtii, însă ce a fost mai greu deja a trecut. Rugați-vă totuși pentru uși deschise.

Dacă tot suntem la motive de rugăciune, vă aduc la cunoștință că lucrarea din Malawi continuă și microbuzul nu este nici pe departe singurul în lista de proiecte pe anul 2016. Noi ne rugăm deja pentru Școala Biblică, următorul proiect important, și avem nevoie să vă rugați împreună cu noi.

Creștinii din Malawi duc lipsă de cunoștință biblică și foarte multe biserici nu cresc deoarece nu este nimeni care să înțeleagă măcar lucrurile de bază. Școala Biblică din Malawi va ajuta enorm bisericile dar va fi și rampa de lansare pentru viitorii păstori, lucrători și misionari. Planul e mare dar el este în mâinile unui Dumnezeu infinit.

Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum
Toyota Quantum

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute in continuare !

Comments are closed