Haine pentru copiii din Kachere

Astăzi a fost o zi plină de bucurie pentru copiii orfani din Kachere, deoarece toți au primit haine, papuci și dulciuri.

În urmă cu două zile am cumpărat 90 kg de haine, de mărimi între 1 și 9 ani. Săptămâna trecută, o familie dragă de aici din Malawi ne-a dat încă o cutie de haine, destinată tot copiilor orfani. Soțul din această familie are o poziție de conducere într-un magazin mare din Blantyre, magazinul Game, și hainele pe care ni le-au dat pentru copii sunt de foarte bună calitate. Ei mai pregătesc câteva cutii pe care le voi duce și în Mpyupyu.

În plus față de aceste aproape 100 kg de haine, am mai avut și papuci din partea organizației MANNA Worldwide precum și dulciuri și puține jucării. Valoare estimativă a cadourilor de astăzi trece peste 2.000 lei.

Fiecare din cei 100 de copii din Kachere a primit mai multe rânduri de haine, o pereche de papuci și câteva dulciuri. Malawi trece printr-o situație grea din punct de vedere economic. Ajutoarele financiare nu mai vin așa cum veneau mai demult, nici din partea Americii dar nici din partea Uniunii Europene. Guvernul este nevoit să mărească taxele și să taie din cheltuieli pentru a putea acoperi nevoile internet, însă aceste măsuri se bat în capul celor mai săraci. Prețurile sunt mari, marea majoritate a malawienilor nemaiputând să își permită nici măcar mâncarea de bază, porumbul, cu atât mai puțin haine sau încălțăminte.

Cadourile de astăzi vin ca să împlinească nevoile copiilor orfani din Kachere, copii care sunt și mai necăjiți și săraci decât restul locuitorilor din acest sat. Dacă omul de rând nu își permite să mănânce în fiecare zi, ce să ne mai așteptăm de la un copil fără părinți? Fără aceste haine și papuci, copiii de aici ar umbla desculți și ar fi îmbrăcați tot timpul în cârpe.

Așa cum probabil știți dacă ați citit ultima Scrisoare de Rugăciune, în această perioadă copiii mânâncă în fiecare zi a săptămânii, de luni până duminica inclusiv. Înainte duminica era zi liberă pentru bucătărese și pentru întregul personal de acolo, însă Malawi trece prin foamete și copiii chiar au nevoie de masa de duminică, altfel nu ar mânca nimic acasă.

Pe această cale, vă mulțumim tuturor celora care continuați să fiți parte a lucrării din Malawi, lucrare care aduce Speranță în inimile malawienilor.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.