Rugați-vă pentru Siyeni

Dacă ne urmăriți pe Facebook, atunci cu siguranță deja ați aflat de băiatul bolnav pe care l-am găsit în Mpyupyu, băiat care suferă de o boală încă necunoscută care îi afectează calitatea vieții.

Siyeni este numele acestui băiat și el este orfan de tată însă fără să exagerăm putem spune că este orfan de ambii părinți, deși mama lui trăiește. Problema mare este că mama lui suferă de un handicap mental major, ea nefiind capabilă nici măcar să își poarte singură de grijă, cu atât mai puțin să poarte de grijă altora. Băiatul a fost neglijat pentru foarte mulți ani și acum, la 14 ani, se află în grija bunicului său.

Pentru cea mai bună parte a celor 14 ani, copilul nu a fost dus la doctor, nu a mâncat suficient și nu a primit educația necesară, de aceea el abia poate comunica și îi este foarte greu să socializeze.

Pe Siyeni l-am găsit în Mpyupyu atunci când am avut tabere de evanghelizare; sătenii îngrijorați l-au adus ca să îl vedem și să îi înțelegem starea. Din pozele atașate puteți vedea și dumneavoastră modul în care burta îi este crescută la un nivel exagerat de mare. Din această cauză, Siyeni nu își poate controla nici vezica și nici intestinele. Mai mult, scaunul îi este întotdeauna sub formă de diaree. Din păcate, nici mâncarea nu o poate ține în stomac, aproape de fiecare dată el vomită imediat după mâncare. Acest lucru l-a adus și în starea de malnutriție în care este acum.

Cu toate aceste simptome și probleme, sătenii din Mpyupyu ne-au spus că Siyeni nu mai are mult de trăit, ei observând de-a lungul timpului deteriorarea sănătății copilului.

Speranță pentru Viitor în Malawi este o organizație religioasă, scopul nostru ca și misionari fiind să ducem Evanghelia oamenilor de aici. Credem din toată inima că nevoia cea mai mare a omului este nevoia de Dumnezeu, de aceea lucrarea de propovăduire a Evangheliei a fost și rămâne prioritatea numărul 1. Totuși, Domnul Isus la rândul Său ne-a arătat că Evanghelia propovăduită trebuie să meargă mână în mână cu împlinirea nevoilor materiale, bineînțeles atât timp cât prioritatea rămâne starea spirituală a omului. Domnul Isus a propovăduit Evanghelia, dar a și hrănit pe cei flămânzi. Domnul Isus a predicat, dar a și vindecat. Credem că și noi, ca și urmași ai lui, suntem chemați să facem la fel și să împletim credința cu fapta.

Prin urmare, am decis că trebuie să încercăm să facem ceva pentru Siyeni. Dumnezeu ne-a pus în Mpyupyu cu un scop și știm că noi suntem trimișii Lui acolo. Prin noi, oamenii pot înțelege practic, în viața de zi cu zi, dragostea lui Dumnezeu.

Vineri, săptămâna trecută, l-am dus pe Siyeni la spitalul din Blantyre. Spitalul are doctori buni, însă nu prea are echipamente medicale de calitate. Totuși, după ce am întrebat în stânga și în dreapta, majoritatea mi-au spus să îl duc pe micuț acolo pentru că acel spital este locul potrivit pentru el.

Siyeni este acum internat iar patul lui se află într-o cameră mare, comună, împărțită cu cel puțin alți 20 de copii. Am văzut pe unii care stau pe jos, dar m-am bucurat că Siyeni are un pat. Deocamdată nu știm prea multe informații cu privire la cauzele stării sale. Știm doar că doctorii cer clismă în fiecare zi și că băiatul va fi în spital pentru o vreme.

Rugați-vă, așadar, pentru Siyeni. Credem că prin acest ajutor i se va salva viața, însă rugați-vă pentru viața lui veșnică. Fiind orfan și subnutrit, imediat ce va părăsi spitalul Siyeni va fi inclus în programul pe care îl avem în Mpyupyu cu copiii orfani. Până atunci, rugați-vă ca mâna Domnului să fie cu el și cu doctorii care încă caută problema. Rugați-vă ca Domnul să facă o minune în viața lui Siyeni.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa se atinga de tine , Siyeni !

Comments are closed