Mesajul păstorului Maere

Fratele pastor Maere slujește în biserica din Muheriwa, acolo unde recent am reconstruit clădirea bisericii și am săpat o fântână de apă. De-a lungul anilor, această biserică a rămas credincioasă, fiind chiar un exemplu pentru multe biserici în Malawi care se clatină la cea mai mică adiere de vânt.

În urmă cu câteva zile am auzit că fratele păstor și familia dânsului trec prin perioade extrem de grele. În acel moment, ei nu au mâncat nimic de 3 zile și situația lor devenea tot mai gravă. Bineînțeles, a trebuit să îl ajut, de aceea l-am chemat la casa misiunii.

Ajuns aici, ne-a povestit situația gravă din satul unde lucrează și cum mulți oameni mor de foame.

Se estimează că până la finalul acestui an, peste 8 milioane de oameni vor suferi de foame. Unii dintre ei vor mânca doar o dată pe zi, cei mai mulți nici măcar atât. Vor fi multe înmormântări și foarte mulți oameni bolnavi.

Până atunci, vedem cum situația generală se înrăutățește. Niciodată până acum nu am auzit oameni să sufere în luna Iulie. Au trecut totuși doar câteva luni de la ultima recoltă și oamenii ar trebui să aibă mâncare din belșug. În acest an, însă, nu a fost așa.

Așa cum știți, marea majoritate a Malawienilor trăiesc în mediul rural și depind 100% de ceea ce le oferă pământul pe care îl lucrează an de an. Recolta este direct legată de sezonul ploios iar dacă ploile nu vin așa cum trebuie, atunci nici oamenii nu au mâncare în acel an.

Anul trecut, ploile au venit în cantitate prea mare și grădinile au fost pur și simplu spălate. Oamenii au plantat din nou și ploile au curățat totul încă o dată. Anul acesta, pe de altă parte, ploile nu au venit aproape deloc. Defapt, în satul Muheriwa, nu a plouat și oamenii nu au plantat nimic. Acest fenomen, de ploi reduse după un an de ploi torențiale se numește El Nino.

Din această cauză, fratele păstor și biserica din Muheriwa trece prin perioade extrem de grele. Adevărul este că noi nu îi vom înțelege niciodată, deoarece nu înțelegem ce înseamnă foamea. Noi nu am experimentat niciodată ce înseamnă să pierzi un copil pentru că a murit de foame. Oamenii aceștia se luptă să supraviețuiască, mâncând semințe, rădăcini și tot felul de lucruri care nu sunt destinate oamenilor.

Haidem să facem ceva și să îi ajutăm. Ei sunt frații și surorile noastre, până la urmă. Avem două soluții:

1. Soluția pe termen scurt. Oamenii mor de foame chiar în acest moment și, pe termen scurt, putem să îi ajutăm cu mâncare. 25 de euro va asigura minimum de mâncare pentru o familie, o lună întreagă. 25 de euro costă un sac de porumb. Avem nevoie de aproximativ 4,000 pentru întreaga biserică, timp de 6 luni, până la următoarea recoltă.

2. Soluția pe termen lung. Pe termen lung trebuie să îi ajutăm să se ajute pe ei înșiși. Nu vom putea să îi hrănim în fiecare an, însă putem să facem ceva ca să îi ajutăm să facă ei înșiși acest lucru: educația. Vrem să construim o Școală Primară, acolo unde copiii să primească educația necesară pentru o viață diferită. Din cauza sărăciei, mulți copii nu merg la școală. Crescând în familii sărace, ei continuă să trăiască în același fel, neavând nici o oportunitate în viață. Educația poate schimba acest lucru. Școala + primul an de funcționare costa aproximativ 60.000 dolari.

Dacă vreți să faceți o diferență în lumea aceasta, luați legătura cu noi ca să aflați modalități de a ajuta în mod concret. Banii pentru mâncare îi strângem noi, însă banii pentru Școală îi strânge o biserică din Statele Unite. Nu știu exact cât avem strâns în acest moment, însă nu cred că am ajuns la 10%. Aici este pagina lor de Facebook, acolo unde se poate și dona direct în contul lor. Aici este linkul direct către pagina de donații: Kachere School, Malawi, Africa.

Dacă doriți, mai degrabă, să trimiteți ajutorul direct în conturile noastre (fie pentru mâncare sau pentru școală) puteți face acest lucru folosind oricare dintre conturile noastre bancare deschise la Banca Transilvania (în partea dreaptă a acestei pagini) sau prin intermediul PayPal.

Oricum și în orice fel, haideți să îi ajutăm pe acești oameni. Vă rugăm să ne contactați și să confirmați suma și scopul. Vă mulțumim.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.