Înapoi în Malawi

După o perioadă de 9 luni în România, pe data de 16 Ianuarie 2012 am aterizat din nou în Kamuzu International Airport, Lilongwe. În această zi se împlineau exact 3 ani de când am venit pentru prima dată în Malawi, exact prin același aeroport.


Am găsit Malawi complet schimbată, cu prețuri uneori chiar mai mult decât duble decât cu 9 luni înainte; benzina și motorina se găsesc foarte greu, iar în aer, în oameni, se simte o apăsare, un fel de disperare. Această disperare se manifestă din când în când prin proteste, prin atacuri armate, prin jafuri, prin modul în care oamenii de rând vorbesc despre trecut, prezent și viitor.

Ne-am întors în Malawi cu un singur scop: acela de a Îi aduce, prin viețile noastre, glorie Celui care a murit, a înviat și ne-a pregătit o mântuire așa de măreață. Nu credem că viața merită trăită pentru un alt scop.


În prima duminică ne-am bucurat împreună cu biserica din Kachere, biserică despre care v-am vorbit și v-am arătat poze. Așa cum bine știți, Dumnezeu a îngăduit să începem această biserică acum 2 ani, iar acum noi, și ei, ne dorim ca să putem avea o clădire. Aici în Malawi e vital de important ca o biserică să aibă o clădire, acest lucru dă membrilor un sentiment de apartenență. În al doilea rând, o clădire frumoasă va fi un exemplu că oamenii din acel loc îl onorează pe Dumnezeu.

Am găsit cluburile mergând bine; soția lui Stanley a făcut o treabă minunată asigurându-se că toate lucrurile sunt pregătite de fiecare dată. Din păcate am descoperit că un club de copii, aceea care veneau aici la tabără, acum nu mai vin; în timp ce noi eram plecați, acești copii au fost atrași să meargă în altă parte. Acest lucru nu reprezintă o problemă pentru noi, Malawi are sute și mii de copii care nu au auzit poate niciodată mesajul Evangheliei. Cineva spunea că nu e corect ca să propovăduim Evanghelia la aceleași urechi de zece ori, atâta timp cât sunt alții care nu au auzit-o niciodată.


Dorința noastră este ca să avem cel puțin un club de copii și în Kachere, însă deocamdată suntem împiedecați de situația cu combustibilul.

Tot la capitolul Kachere, frații m-au rugat dacă pot să fac un studiu doar cu bărbații. După ce m-am gândit bine, mi-am dat seama că aș putea duminica după-masa. Aici în Malawi bisericile nu au serviciu divin după-masa, deci aș putea să am studiul biblic, astfel nu voi mai fi nevoit să vin într-o altă zi. Mă gândesc că pot face lucrul acesta cel puțin până când situația cu benzina se redresează.


Vă rugăm să continuați să susțineți în rugăciune lucrarea din Kachere.
Rugați-vă și pentru noi, ca prin viața și lucrarea noastră Dumnezeu să Își primească gloria care o merită.

Din Malawi,

Ovi, Lita, Jessica & Aimee CORNEA
misionari în Malawi, Africa Centrală
Ioan 10:27

Location:Zomba, Malawi

Bookmark the permalink.

Comments are closed.