Fereastra 10/40

Fereastra 10/40 este zona geografică cuprinsă între paralela 10 și 40 latitudine nordică de pe harta lumii, cunoscută ca fiind zona cea mai neevanghelizată de pe glob. În această fereastră sunt incluse: Nordul Africii, Orientul Mijlociu și Asia. 


Fereastra 10/40 mai este supranumită și ”Centura de Rezistență”, datorită împotrivirii lor la Evanghelie, și cuprinde majoritatea musulmanilor lumii, hindușilor, budiștilor și a celor care nu au nici o religie, un număr estimativ de 4.49 miliarde de oameni, grupați în 8733 de grupe distincte. 

Fereastra 10/40



Domnul Isus a spus: ”Ridicați-vă ochii și priviți holdele care sunt albe acum, gata pentru seceriș” și Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii! Rugati dar pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui.”


Milioane de oameni sunt astăzi fără Cristos; milioane de oameni vor muri, în generația noastră, și vor merge direct în iad; Generația de astăzi de creștini este responsabilă pentru generația de astăzi de oameni pierduți.


Dacă vrei să fii implicat în propovăduirea Evangheliei la aceste suflete, poți face oricare din următoarele lucruri:

  • Te poți ruga pentru ei în mod regulat. La sfârșitul acestui articol, puteți găsi lista completă a țărilor care fac parte din această centură de rezistență. Rugăciunea mișcă mâna lui Dumnezeu.
  • Poți să mergi la ei. Deși probabil este cel mai greu lucru de făcut, în același timp este și cel mai eficient. Ești tu gata să îți părăsești zona de comfort?
  • Îi poți ajuta pe alții. Pe lângă rugăciuni, suportul tău financiar și material va asigura unui misionar resursele necesare misiunii. Cât ai fi disponibil să sacrifici pentru a fi parte la Evanghelizarea lumii?
  • Poți împărtăși dragostea lui Dumnezeu cu ei. Trăim într-o generație în care granițele nu mai reprezintă o problemă atunci când vine vorba de relații. Internetul, facebook-ul, email și alte forme de comunicare sunt astăzi la dispoziția multor oameni. Poate că deja ai legătură cu unii care fac parte din astfel de țări, oameni fără Dumnezeu și fără speranță. Fiecare dintre ei este chemat să fie lumină pentru Dumnezeu acolo unde suntem. Spune-le despre Cristos, mărturisește ceea ce Dumnezeu a făcut pentru tine. ”Ieşi la drumuri şi la garduri, şi pe cei ce -i vei găsi, sileşte -i să intre, ca să mi se umple casa.

Fereastra 10/40  Fereastra 10/40Fereastra 10/40

Fereastra 10/40Fereastra 10/40Fereastra 10/40

Fereastra 10/40Fereastra 10/40Fereastra 10/40

Fereastra 10/40Fereastra 10/40Fereastra 10/40

Lista țărilor care fac parte din fereastra 10/40:
Afghanistan
Albania
Albania
Algeria
Azerbaijan
Bahrain
Bangladesh
Benin
Bhutan
Brunei
Burkina Faso
Cambodia
Chad
China
China, Hong Kong
China, Macau
Djibouti
East Timor
Egypt
Eritrea
Ethiopia
Gambia
Guinea
Guinea-Bissau
India
Indonesia
Iran
Iraq
Israel
Japan
Jordan
Kazakhstan
Korea, North
Kuwait
Kyrgyzstan
Laos
Lebanon
Libya
Malaysia
Maldives
Mali
Mauritania
Mongolia
Morocco
Myanmar (Burma)
Nepal
Niger
Nigeria
Oman
Pakistan
Qatar
Saudi Arabia
Senegal
Somalia
Sri Lanka
Sudan
Syria
Taiwan
Tajikistan
Thailand
Tunisia
Turkey
Turkmenistan
United Arab Emirates
Uzbekistan
Vietnam
West Bank / Gaza
Western Sahara
Yemen


Ce vei face TU pentru ca Evanghelia să îi atingă și pe ei?
Bookmark the permalink.

Comments are closed.