Dumnezeul omului alb…

Atunci când omul alb a pășit pentru prima dată pe continentul Africa, respectiv în Malawi, el și-a adus cultura, tradițiile și obiceiurile. Oameni precum David Livingstone a făcut o diferență în acest loc păgân, și unul dintre cele mai importante lucruri este, bineînțeles, faptul că el a fost și misionar.

Cu mulți ani în urmă, Africa era cunoscută pentru religiile tradiționale, și pentru obiceiurile care sunt strâns legate de aceste religii. Misionarii care au ajuns și în Malawi au încercat să îi convingă pe localnici că Dumnezeul cel adevărat este Un singur Dumnezeu și că formele lor de închinare nu sunt acceptate de El. Astfel, s-a ajuns la denumirea de ”Dumnezeul omului alb”, denumire care este folosită deseori și astăzi, în special în sate, dar nu numai.

Astăzi am întâlnit un prieten care îmi spunea că aude des oameni care încearcă să îl convingă că ”Dumnezeul omului alb” nu trebuie primit și crezut. El este creștin, este malawian, și oridecâte ori are ocazia, îL propovăduiește pe Isus.

Fie din pricina obiceiurilor vechi, sau din cauza secularismului modern, tot mai mulți malawieni refuză să îL accepte în viețile lor pe Dumnezeul cel adevărat, Creatorul Universului și Cel care i-a întocmit.

Rugați-vă pentru putere! Rugați-vă pentru noi, ca să ne folosim de fiecare ușă deschisă pentru a propovădui Evanghelia. Rugați-vă pentru lucrători în acest câmp de misiune. Încă Malawi este deschisă pentru Evanghelie, însă pentru cât timp nimeni nu știe!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.