Meniul

Meniul

Împreună cu Stanley și soția lui, Doreen, care este una din bucătărese de fiecare dată când avem tabere, am aranjat un meniu, astfel încât copiii pe care îi hrănim nu doar să mănânce, ci să mănânce sănătos.

De multe ori în sate am văzut copii a căror păr era roșiatic la culoare, acest lucru fiind din pricina lipsei de minimum de nutrienți. Chiar dacă poate mănâncă o dată pe zi, acești copii sunt foarte sensibli la boli sau la frig, pentru că duc lipsă de vitamine și de minerale.

În felul acesta, am variat mâncare pe care o oferim, astfel încât să includem legume, diferite sortimente de carne, lapte (pentru calciu) și multe altele, așa cum puteți observa în lista de mai jos:

Luni
Micul dejun: ceai și cartofi
Prânz: mămăligă cu pește

Marți
Micul dejun: ceai și cornulețe
Prânz: mămăligă cu carne de pui

Miercuri
Micul dejun: lapte cu casava
Prânz: orez cu soia

Joi
Micul dejun: ceai cu cartofi
Prânz: mămăligă cu un alt sortiment de pește

Vineri
Micul dejun: ceai cu casava (aici ne gândim cât de repede să includem ouă fierte)
Prânz: mămăligă cu legume

Sâmbătă
Micul dejun: ceai cu cornulețe
Prânz: mămăligă cu pește

Peștele este foarte hrănitor și este un sortiment de carne care este destul de ieftin aici în Malawi. Rădăcinile de casava fierte este un mic dejun destul de întâlnit, la fel și ceaiul cu cartofi dulci fierți. Miercuri servim orez cu soia, și este interesant cum toți malawienii reacționează la această masă. Din ceva motiv necunoscut de mine, lor nu prea le place soia, deși știu că este bună și hrănitoare. Am decis să avem soia o dată pe săptămână pentru că noi credem că e spre binele copiilor. Tot o dată pe săptămână vom avea și câte o cană de lapte pentru fiecare copil, și asta pentru că ei au nevoie de calciu.

Laptele, ouăle, legumele, lemnul pentru foc și cornulețele vor fi cumărate chiar din Kachere în fiecare săptămâna, iar cu acest lucru noi vom ajuta, puțin câte puțin, la creșterea economiei acestui sat.

Peștele, ceaiul, porumbul și orezul sunt cumpărate din Zomba.

Acest meniu nu este bătut în cuie, și cu siguranță vor fi lucruri schimbate în funcție de sezon.

Meniul

Meniul
Aici copiii mancau mamaliga cu peste

Meniul

Am aprecia dacă ne-ați scrie și ne-ați spune impresiile dumneavoastră cu privire la acest meniu.

Meniul

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Atat timp cat acopera multe din elementele necesare organismului, este un meniu bun. Alaturi de lapte, ouale sunt importante pentru ca au foarte multe calitati, printre care calciu si proteine.
    Ma bucur ca aveti grija ca ei sa manance sanatos.:)

Comments are closed