O noapte furtunoasă…

O noapte furtunoasă...

Noaptea care tocmai a trecut a fost una destul de interesantă, în special a doua jumătate a ei; la ora 1 am fost treziți de un zgomot puternic chiar în fața casei, și ne-a trebuit câteva secunde până să ne dăm seama ce se întâmplase. O creangă mare dintr-un copac înalt și uscat, s-a rupt și a căzut peste o altă creangă iar ambele s-au prăbușit la pământ făcând un zgomot incredibil în tăcerea nopții.
Adrenalina ne-a ținut treji pentru încă o jumătate de oră, după care am reușit să dormim puțin, pentru că înainte de ora 4 dimineața, oamenii au început să taie cu mașete și cu securi crengile căzute și să facă mai multă gălăgie.

O noapte furtunoasă...

Ne apropiem de sezonul ploios, și vremea începe să se schimbe. Aproape în fiecare zi și noapte, vântul suflă cu putere, iar copacii care sunt uscați sau nu sunt bine înrădăcinați sunt răsturnați la pământ. Anul trecut, au fost o grămadă de accidente din această cauză, copaci căzând peste mașini, peste oameni sau peste stâlpi de înaltă tensiune.

O noapte furtunoasă...

O noapte furtunoasă...

O noapte furtunoasă...

Știri noi:
Deși inițial am crezut că acel copac a căzut din pricina vântului puternic, se pare că și alte cauze au contribuit la acest lucru. Azi dimineață a venit o mașină de pompieri și, curios din fire, m-am dus și eu acolo să văd ce se întâmplă. Mi-am dat seama că nu a fost doar o creangă mare care a căzut, ci un copac întreg care a rupt, în căderea lui, alte crengi. Motivul: cineva a făcut un foc la baza copacului, de jur împrejur, foc care a slăbit rezistența truchiului în prima jumătate a nopții. Unul dintre reprezentanții primăriei mi-a spus că se întâlnește des cu astfel de situații, unde oamenii doboară un copac întreg doar pentru a-și putea culege câteva crengi pentru foc. Acum înțeleg mai bine de ce oamenii s-au adunat înainte de ora 4, și asta pentru ca să aibă destul timp să ia cât mai mult lemn.

Peste 90% din copac a rămas încă acolo, după ce primăria i-a alungat pe toți cei prezenți. Copacul va fi acum făcut bucăți și vândut de către primărie, iar banii ar trebui să fie folosiți pentru a planta alți copaci atunci când sezonul ploios începe.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

O noapte furtunoasă...

Bookmark the permalink.

Comments are closed.